O-Ringen Sälen

Så var ännu en O-Ringenvecka genomförd. Efter förra årets fantastiska arrangemang av oss själva fick vi nu vara med som deltagare. Årets O-Ringen avlöptes i Sälen precis som 2008 men bjöd nu på fyra fjälletapper. Totalt 88 hestraiter startade någon etapp och många genomförde fina lopp och totalresultat. Värda att lyftas fram lite extra är förstås Edvin Sudströms två etappsegrar i H14K och broder Melkers seger på andra etappen, stort grattis!
Victor Helgesson genomförde en mycket stabil etapprad som gav främsta totalresultatet, en tredjeplats i H18 E2, och visade att han kunde ha varit med med den äran i elitklassen. Övriga totalresultat bland de femton främsta var Edvin Sundström (4) H14K, Sara Åberg (4) D45K-2, Ulf Holsten (4) Open 7, Tom Weihart (10) H11, Fredrik Sundström (10) H45-1, Jesper Sjögren (11), Melker Sundström (12) U1, H21-K2 Benjamin Edlund (12) H21-2, Lars Helgesson (13) H50K-2, Filip Grahn (14) H20E, Alma Hjertberg (14) D14 och Maria Krafft-Helgesson (15) D40K-1.

Bland elitlöparna var det extra roligt att följa Johan Törnroth i H21Elit. En mycket fin vecka slutade med en total 42:a plats i ett världsklasstartfält. Framförallt sprinten med det massiva publiktrycket bekräftade Johan som väldigt rolig.
I H20E tog sig även Markus Larsson in bland de 20 främsta med en sjuttondeplats. Emil Karlsson och Alice Aroneng gjorde fint i från sig i tuffa H18E och D18E. Martin Ahlberger tog en tredjeplats på medeldistansen i H21E-2.

Men O-Ringen handlar ju som alla vet om så mycket mer om toppresultat. I många klasser kunde vi följa täta kamper gulblåa emellan. På kvällssamlingarna som leddes med stadig hand av Alice bjöds på analyser och tipptävlingar. Stefan Aroneng höll i en bejublad frågesport som sträckte sig över veckan där Markus och Lars satte övriga på plats. Avslutningen med långbord blev kulmen på en mycket fin vecka hestramys.

Härnäst väntar nu Ungdomens 10Mila där Hestra representeras i alla klasser.