Orienteringsträning

Höstens orienteringsträning år 2023 startar tisdag den 15 augusti och håller på fram till tisdag den 2 oktober. 

Utgångspunkten för våra orienteringsträningar är tisdagar kl. 17:45 vid Hestrastugan. För att vara med på våra träningar behöver du vara aktiv medlem, läs mer om medlemskap här. I de äldre träningsgrupperna så tränar vi ibland på andra platser för att träna i ny terräng. Information om veckans träning hittar du i kalendern på hemsidan samt skickas ut via mejl helgen innan. Vill du ta del av infomailen om våra träningar vänligen kontakta kansliet och be om att få bli tillagd i mejllistan. Hestras verksamhet är indelad i olika träningsgrupper beroende på orienteringskunskap och ålder.

Träningsgrupper inom orientering 2023

Skogslek 

Vänder sig till de allra yngsta barnen, 4–7 år. Här behöver du som förälder att vara medverkade och vi kommer att tillsammans att leka i skogen. Oömma kläder rekommenderas. Träningen utgår alltid från Hestrastugan kl. 17:45.

Ledare för Skogslek är Frida Stolt, 073-670 05 85 och Elin Hansson, 070- 970 43 70

Vit-svart svårighetsnivå

Den här gruppen vänder sig till alla från 8 år och uppåt. Här tränar vi teknik och löpning utifrån behov och förutsättningar av gruppens deltagare. Du bör ha kunskap i orientering på teknikträningarna, men på övriga träningar kan du delta utan kunskap i orientering.

På våra teknikträningar finnas det alltid ett par olika nivåer att välja mellan och upplägget för själva övningen fördelas mellan olika personer inom klubben. I grova drag så utgår vi varannan vecka från Hestarstugan och övriga tillfällen nyttjar vi olika kartor runt om Borås. Vi har också ett träningssamarbete med våra grannklubbar där vi har gemensamma träningar ett par gånger under vår respektive höst.

Träningssamordnare för vit-svart svårighetsnivå: Sofia Larsson, 070-751 66 45 och Linda Hallberg 070-361 53 80

Måndagstyrka

Med start i oktober till och med mars så tränar vi tillsammans styrka i Byttorpshallen på måndagar kl. 19:00. Passen varieras mellan ledarledda och stationsövningar, och du anpassar själv övningarna utifrån din egen nivå. Rekommenderad ålder från 13 år och uppåt.

Ledare för måndagsstyrkan 2023: Sofia LarssonDaniel ÅkerbergMartina Åkerberg och Johanna Sundström

Löpträning

Med undantag av ett sommaruppehåll så träffas vi och löptränar tillsammans på tisdagar när det inte är orienteringsträningar. Vi utgår vanligtvis från Hestrastugan kl. 17:45, men andra samlingsplatser samt helgträningar kan förekomma. Under vinterhalvårets så behövs pannlampa på träningen då vi oftast springer på mindre stigar utan belysning. Information om veckans träning hittar du i kalender på hemsidan och via mejl . Vi varierar normalt träningen mellan, intervaller, distans och backträning.

Rulla till toppen