Träningsgrupper

I kalendern här på hemsidan läggs information in om tid och plats för veckans träning. Ibland har vi teknikträningar på andra platser för att träna i ny terräng.

Övergripande program för en vecka

Måndagar

Byttorpskolan kl. 19.00 Styrketräning (Endast vintersäsong, start igen 7 september).

Tisdagar

Hestrastugan kl. 17.45 Klubbträning

Torsdagar

Ryahallen kl. 20:30 Inomhus intervaller (endast vintersäsong, se träningskalendern för aktuella datum)

Hestras verksamhet är indelad i olika träningsgrupper beroende på orienteringskunskap och ålder.

Skogsäventyrarna och skogslek

Skogsäventyrarna vänder sig till barn i ca ålder 6-8 år och skogslek ca 4-5 år. Här leker vi i skog och mark samt börjar med några enkla orienteringsövningar. Träningarna är normalt på tisdagar under april och maj samt augusti och september. Vi vill att du som föräldrar är medverkande.

Utifrån rådande situation med coronaviruset har vi dock nu valt att ställa gruppaktiviteterna för barn upp till 8 år. Denna grupp har inte lika lätt att hålla distansen till varandra då barnens naturliga sätt är närkontakt och lek tillsammans. Vi kommer istället att varje vecka publicera en ny orienteringsövning på vår hemsida under orienteringsfliken som man kan träna själv när som under veckan. Du som förälder skriver ut kartan och sedan genomför övning tillsammans med ditt/dina barn eller några vänner. Om du har syskon i den äldre gruppen kan du passa på att göra den på tisdagar och startar när ni vill.

Vi återkommer med information här på hemsidan när vi kan återuppta våra ledarledda barngrupper igen.

Klubbträning

Den här gruppen vänder sig till alla från 9 år och uppåt. Här tränar vi teknik, löpning och styrka utifrån behov och förutsättningar av gruppens deltagare. Träningarna bedrivs under hela året, med fokus på orienteringsteknik under mars och juni samt augusti-oktober. Du bör ha kunskap i orientering på teknikträningarna i övrigt kan du delta på samtliga träningar utan kunskap i orientering.

På våra teknikträningar kommer det att finnas tre olika nivåer att välja mellan och upplägget för själva övningen fördelas mellan olika personer inom klubben.  Orienteringsträningen för höstsäsongen startar tisdag den 18 augusti.

Utifrån rådande situation med Corona så förhåller vi oss till de rekommendationer som just nu finns från Svenska Orienteringsförbundet när det gäller orienteringsträning. Enbart friska personer kommer till träningen, vi samlas utomhus och avslutar vår träning utomhus. Ingen dusch eller servering.