Träningsgrupper

I kalendern här på hemsidan läggs information in om tid och plats för veckans träning. Ibland har vi teknikträningar på andra platser för att träna i ny terräng.

Övergripande program för en vecka

Måndagar

Byttorpskolan kl. 19.00 Styrketräning (Endast vintersäsong, start igen 7 september).

Tisdagar

Hestrastugan kl. 17.45 Klubbträning & Skogsäventyrarna

Torsdagar

Ryahallen kl. 20:30 Inomhus intervaller (endast vintersäsong, se träningskalendern för aktuella datum)

Hestras verksamhet är indelad i olika träningsgrupper beroende på orienteringskunskap och ålder.

Skogsäventyrarna

Skogsäventyrarna vänder sig till barn i ca ålder 6-9 år. Här leker vi i skog och mark samt börjar med några enkla orienteringsövningar. Träningarna hålls normalt på tisdagar under april och maj samt augusti och september. Vi vill att du som föräldrar är medverkande. Start tisdag 30 mars.

Klubbträning

Den här gruppen vänder sig till alla från 9 år och uppåt. Här tränar vi teknik, löpning och styrka utifrån behov och förutsättningar av gruppens deltagare. Träningarna bedrivs under hela året, med fokus på orienteringsteknik under mars och juni samt augusti-oktober. Du bör ha kunskap i orientering på teknikträningarna i övrigt kan du delta på samtliga träningar utan kunskap i orientering.

På våra teknikträningar finnas det alltid ett par olika nivåer att välja mellan och upplägget för själva övningen fördelas mellan olika personer inom klubben.  Orienteringsträningen för höstsäsongen startar tisdag den 17 augusti.

Utifrån rådande situation med Corona så förhåller vi oss till de rekommendationer som just nu finns från Svenska Orienteringsförbundet när det gäller orienteringsträning. Enbart friska personer kommer till träningen, vi samlas utomhus och avslutar vår träning utomhus. Ingen dusch eller servering.