Träningsverksamhet

Träningsgrupper

Skidlek och ungdomsträning

Hestra IF har träningsgrupper för barn och ungdomar under oktober till mars. På träningarna delar vi in i olika grupper efter ålder och åkförmåga så alla kan vara med oavsett om man aldrig åkt längdskidor tidigare eller är mer van skidåkare. Vi har pjäxor, skidor och stavar som barnen får låna gratis, kom gärna lite tidigare så vi hinner plocka fram utrustning innan träningen börjar. Träningen bedrivs på barmark, konstsnö och natursnö.

Om du har frågor om vår träningsverksamhet kan ni höra av er till kontaktpersonerna alternativt kansliet@hestraif.se. Efter träningarna är alla varmt välkomna in till Hestrafiket för att äta hamburgare, pannkakor eller något annat gott.

Skidlek ålder 5-7 år. Här leker vi på skidorna och börjar med några enkla övningar. Passar barn i ca 4-7-årsåldern. När det inte finns snö leker vi i skog och mark. Träningarna är på tisdagar 17:45 under oktober till mars. Det finns möjlighet för barnen att låna utrustning utan extra kostnad (skidor, stavar och pjäxor), kom gärna 17:30 vid lån av utrustning så vi hinner plocka fram rätt storlekar tills träningen börjar. Föräldrar får gärna medverka på träningarna för de yngre.

Ungdomsträning ålder 8-16 år. Här sätter vi de tekniska grunderna i längdskidåkning då vi tränar stavgång och löpning. Passar barn och ungdomar från 8-årsåldern. Träningarna är på tisdagar kl 17:45 under oktober till mars. Vi önskar att du som förälder är medverkande vid behov. Under snösäsongen så kör vi även träningar på torsdag kl 17:45. Denna träning vänder sig till de lite större barnen/ungdomarna som vill träna mer än på tisdagar..

Tisdagen den 12 oktober klockan 17:45 drar skidlek och ungdoms-skidträningen igång vid Hestrastugan. Vi kommer att starta upp med barmarksträning och förhoppningsvis gå över till snö under december månad. Träningen vänder sig till barn och ungdomar födda mellan 2004 och 2016.

När du deltar i skidträningen skall du vara medlem i Hestra IF. Detta kostar 100:- per kalenderår för barn & ungdom upp till 20 år. Medlemsavgiften betalas in via – Swish 123 024 1380 eller BG 974-5522. Ange kontaktuppgifter som referens.

Det går bra att anmäla sig på plats vilken tisdag som helst under säsongen eller via kontaktformuläret nedan om ni vill komma och testa på att vara med i vårt glada skidgäng! Det är ingen bindande anmälan och provträning kostar ingenting. Nya deltagare är välkomna på tisdagar!

  Barnets namn (för- och efternamn)

  Barnets personnummer (ååmmdd-xxxx)

  Förälders namn (för- och efternamn)

  Adress

  E-postadress

  Mobilnummer

   

   

   Skidträning för vuxna

  Skidträning ålder 16-100 år.
  På tisdagar 17:45 är det skidträning för de äldre som vill träna hårdare. Träningen vänder sig till de som vill köra lite tuffare träning med inriktning på skidåkning. Alla medlemmar är varmt välkomna att komma med i TEAM Hestra. På försäsongen kör vi barmarksträning (medtag stavar) , när vintern kommer kör vi på snö.

  Herrmotion ”Vasaloppgruppen”
  På onsdagar 18:00 kör ”Vasaloppsgruppen” träning. Träningen vänder sig till alla som vill bedriva motionsträning, kanske inför ett Vasalopp, eller också vill man bara komma ut och motionera lite tillsammans med andra likasinnade. På försäsongen kör vi löpning och stavgång så medtag stavar.

  Tjej/Dam-motion, ”Tjejvasagruppen”
  På måndagar kl 18.00 kör “Tjejvasagruppen”. Träningen vänder sig till alla som vill bedriva motionsträning, kanske inför tjejvasan eller något annat skidlopp, eller också vill man bara komma ut och motionera lite tillsammans med andra likasinnade. På försäsongen kör vi jogging/stavgång. Vid mörkrets inbrott är all träning på elljusspåret, jogging, skidstavgång i backe mm. Medtag stavar.

   

  Program

  Program för en vecka under höst och vintersäsong:

  Måndagar – Tjejmotion/Vasagrupp

  Hestrastugan: 18:00. Längdåkning/stavgång/löpning

  Tisdagar – Ungdomsträning/Skidlek och vuxenträning

  Hestrastugan 17:45. Längdåkning/stavgång/löpning

  Onsdagar – Herrmotion/Vasagrupp

  Hestrastugan 18:00. Längdåkning/stavgång/löpning

  Torsdagar – Ungdomsträning (endast snösäsong)

  Hestrastugan 17:45. Längdåkning. Denna träning är till för de äldre barnen/ungdomarna som vill träna både tisdag och torsdag.

   

   

   

   

   

   

   

   

  ungdomar

   

   

   

   

   

   

   

  Här kan du läsa mer om längdskidåkning och få träningstips från Svenska skidförbundet.