Borås Night Trail 

Nytt preliminärt datum för Borås Night Trail 2024 är 25/10!

Borås Night Trail är en så kallad patrulltävling där man springer i par. Tävlingsarenan är vid Hestrastugan där terrängen bjuder på fina småstigar och kortare partier med grusvägar. Då loppet går på kvällen efter mörkrets infall krävs att alla deltagare har pannlampa. Banan är tydligt uppmärkt med reflexer men ej upplyst. All info finns nedan, vi kommer inte publicera ett separat tävlings-PM.

Banlängd och klasser

Det finns tre olika banlängder och tre olika klasser för respektive banlängd. Segrare vinner ära och berömmelse, vi har inte några fysiska priser.

 • Dam 12 km
 • Herr 12 km
 • Mix 12 km
 • Dam 8 km
 • Herr 8 km
 • Mix 8 km
 • Dam 4 km
 • Herr 4 km
 • Mix 4 km

Anmälningsavgift

I anmälningsavgiften ingår soppa från Kockesset och hembakt fika efter loppet.
Anmälningsavgift 8 och 12 km: 560 kr/patrull
Anmälningsavgift 4 km: 460 kr/patrull

Bansträckning

Bansträckningen är uppdelad i två slingor: 8 km och 4 km. 8 km slingan går mestadels på småstigar i fin storskog. Efter 5,5 km kommer ett lättlöpt parti på grusväg för att avslutas med en riktigt härlig blöt mosse. 4 km slingan är löptekniskt enklare och är förlagd till i Hestrastugans närområde. 12 km klasserna springer först 8 km slingan och sedan 4 km slingan.

Vätska

En vätskekontroll kommer att finnas 4,5 km in på 8 km slingan samt vid varvning efter 8 km. Det finns ingen vätskekontroll utmed banan på 4 km slingan.

Start och mål

Start och mål är vid Hestrastugan, Linnés väg 13 i Borås. Parkering finns på nedsidan av Hestrastugan.
12 km och 8 km: Start kl 18.30
4 km: Start kl 18.40

Varje patrull behöver uppsöka sekretariatet innan start för att hämta sin SportIdent-bricka som används för tidtagning. Gör gärna detta minst 30 min innan er starttid.

Tidtagning

Tidtagning sker med systemet SportIdent. Varje patrull tilldelas en Sportident-bricka som fästs på fingret. Tidtagningen startar automatiskt vid angiven starttid för respektive klass. Tidtagningen stoppas vid målgång genom “tidstämpling” då brickan placeras i en så kallad SportIdent-enhet. Tidtämpling görs då båda löparna i patrullen har passerat mållinjen. Man skall endast tidstämpla vid mål och ej utmed banan. Har ni frågor om tidtagningssystemet så fråga gärna en funktionär. SportIdent-brickan skall återlämnas direkt efter målgång, ej återlämnad SportIdent-bricka debiteras med 500 kr.

Omklädning

Duschmöjlighet (och givetvis bastu!) finns i Hestrastugan. 

Servering

Efter loppet serveras soppa och hembakt fika i Hestrastugan vilket ingår i anmälningsavgiften. 

Övrigt

Deltagande sker på egen risk. För de som springer 12 km har vi satt en maxtid på 2 h vid varvningspasseringen efter 8 km. Alla deltagare behöver ha en egen pannlampa och deltagande sker på egen risk. Observera att spänger och träbroar kan vara hala vid blöt väderlek. Vi har ingen åldersgräns för någon av banlängderna utan det är upp till var och en att bedöma sin löpkapacitet. Om en patrull bryter loppet måste en funktionär meddelas. Telefonnummer man kan kontakta: Daniel 0727-304959 eller Sofia 0707-516645.

Anmälan

Anmälan till Borås Night Trail 2024 öppnar efter sommaren.

Man får ett mejl med anmälningsbekräftelse, vi har upptäckt att det ibland kommer i skräpkorgen. Anmälningsavgiften betalas till BG 974-5522 eller Swish 123 024 1380. Ange “BNT + mejladress” som betalningsreferens.

Resultatarkiv

Sedan 2020 har Borås Night Trail arrangerats i form av en patrulltävling med start och mål vid Hestrastugan. Bansträckningen har i sin helhet varit densamma med någon enstaka mindre ändring.

År 2016-2019 arrangerades Borås Night Trail vid Kypegården.

Lagresultat Night Team 2019

 • IK Ymer, total poäng: 20
 • FK Herkules, total poäng: 26
 • Green Start, total poäng: 34
 • Offtrail Running, total poäng: 59
 • Det var jag som bokade bordet, total poäng: 67
 • Team Terminators, total poäng: 85

Kontakt, Facebook & Instagram

Vid frågor, kontakta oss via mejl borasnighttrail@gmail.com

Följ gärna BNT på Facebook och Instagram

Rulla till toppen