Borås Night Trail 20/10 2023 

Borås Night Trail är en så kallad patrulltävling där man springer i par. Tävlingsarenan är vid Hestrastugan där terrängen bjuder på fina småstigar och kortare partier med grusvägar. Då loppet hålls på kvällstid krävs att varje deltagare har en pannlampa. Banan är tydligt uppmärkt med reflexer men ej upplyst.

Banlängder och startavgifter

Det finns tre olika banlängder och tre olika klasser för respektive banlängd. Segrare vinner ära och berömmelse, vi har inte några fysiska priser. I startavgiften ingår soppa och fika efter loppet, ange därför eventuella matpreferenser/allergier i anmälan.

 • Patrull Dam 12 km 520 kr/patrull
 • Patrull Herr 12 km 520 kr/patrull
 • Patrull Mix 12 km 520 kr/patrull
 • Patrull Dam 8 km 520 kr/patrull
 • Patrull Herr 8 km 520 kr/patrull
 • Patrull Mix 8 km 520 kr/patrull
 • Patrull Dam 4 km 460 kr/patrull
 • Patrull Herr 4 km 460 kr/patrull
 • Patrull Mix 4 km 460 kr/patrull

Banor

Bansträckningen är uppdelad i två slingor, 8 km och 4 km. 8 km-slingan går mestadels på småstigar i fin storskog. Efter 5,5 km kommer ett lättlöpt parti på grusväg för att avslutas med en riktigt härlig blöt mosse. 4 km-slingan är löptekniskt enklare och är förlagd till i Hestrastugans närområde. 12 km-klasserna springer först 8 km-slingan och sedan 4 km-slingan. Observera att spänger och träbroar är väldigt hala vid blöt väderlek.

Vätska

En vätskekontroll kommer att finnas 4,5 km in på 8 km-slingan samt vid varvning efter 8 km. Det finns ingen vätskekontroll ute på banan för de som väljer att springa 4 km.

Start och mål

Start och mål sker vid Hestrastugan, Linnés väg 13 i Borås. Parkering sker på nedsidan av Hestrastugan. Preliminära starttider är
12 km och 8 km: Start kl 18.20
4 km: Start kl 18.30

Varje patrull behöver uppsöka sekretariatet innan start för att hämta sin SportIdent-bricka som används för tidtagning. Gör gärna detta senast 30 min innan er starttid.

Tidtagning

Tidtagning sker systemet SportIdent. Varje patrull tilldelas en Sportident-bricka som fästs på fingret. Tidtagningen startar automatiskt vid angiven starttid för respektive klass. Tidtagningen stoppas vid målgång genom “stämpling” då brickan placeras i en så kallad SportIdent-enhet. Tid-“stämpling” görs då båda löparna i patrullen har passerat mållinjen. Man skall endast “stämpla” vid mål och ej utmed banan.

Har ni frågor om tidtagningssystemet så fråga gärna en funktionär. SportIdent-brickan skall återlämnas direkt efter målgång, ej återlämnad SportIdent debiteras med 500 kr.

Omklädning

Duschmöjlighet (och givetvis bastu!) finns i Hestrastugan. 

Servering

Efter loppet serveras soppa och fika i Hestrastugan vilket ingår i anmälningsavgiften. 

Övrigt

Deltagande sker på egen risk och maxtid är 2 h (efter 8 km löpning). Alla deltagare behöver ha en egen pannlampa och allt tävlande sker på egen risk. Om en patrull bryter loppet måste en funktionär meddelas. Telefonnummer man kan kontakta: Tävlingsledare Daniel 0727-304959, Sekretariatet Sofia 0707-516645

Anmälan

Efteranmälan ej möjligt då vi behöver planera matåtgång på förhand, sista anmälan onsdag 18/10.

  Patrullnamn

  Namn deltagare 1

  Eventuella allergier deltagare 1

  Namn deltagare 2

  Eventuella allergier deltagare 2

  E-postadress

  Klass

  Man får ett mejl med anmälningsbekräftelse, vi har upptäckt att det ibland kommer i skräpkorgen. För att anmälan skall vara giltig betalas anmälningsavgiften till BG 974-5522 eller Swish 123 024 1380. Ange meddelande “BNT” följt av din mejladress som du gjorde anmälan med.

  Resultatarkiv

  Sedan 2020 har Borås Night Trail arrangerats i form av en patrulltävling med start och mål vid Hestrastugan. Bansträckningen har i sin helhet varit densamma med någon enstaka mindre ändring.

  År 2016-2019 arrangerades Borås Night Trail vid Kypegården.

  Lagresultat Night Team 2019

  • IK Ymer, total poäng: 20
  • FK Herkules, total poäng: 26
  • Green Start, total poäng: 34
  • Offtrail Running, total poäng: 59
  • Det var jag som bokade bordet, total poäng: 67
  • Team Terminators, total poäng: 85

  Kontakt, Facebook & Instagram

  Vid frågor, mejla borasnighttrail@gmail.com

  Följ gärna BNT på Facebook och Instagram

  Rulla till toppen