Borås Night Trail

Borås Night Trail 21 oktober 2022 

Borås Night Trail körs iår den 21/10 och blir en så kallad patrulltävling där man springer i par. Tävlingsarenan är vid Hestrastugan där terrängen bjuder på fina småstigar och kortare partier med grusvägar. Då loppet hålls på kvällstid krävs att varje deltagare har en pannlampa. Banan är tydligt utmärkt med reflexer men ej upplyst. Anmälan görs längre ned på denna sidan.

Banlängder och startavgifter

Det finns tre olika banlängder och tre olika klasser för respektive banlängd. Segrare vinner ära och berömmelse, vi har inte några fysiska priser. I startavgiften ingår soppa och fika efter loppet, ange därför eventuella matpreferenser/allergier i anmälan. Efteranmälan på plats ej möjligt då vi behöver planera matåtgång på förhand.

 • Patrull Dam 12 km 520 kr/patrull
 • Patrull Herr 12 km 520 kr/patrull
 • Patrull Mix 12 km 520 kr/patrull
 • Patrull Dam 8 km 520 kr/patrull
 • Patrull Herr 8 km 520 kr/patrull
 • Patrull Mix 8 km 520 kr/patrull
 • Patrull Dam 4 km 460 kr/patrull
 • Patrull Herr 4 km 460 kr/patrull
 • Patrull Mix 4 km 460 kr/patrull

Banor

Sträckningen är uppdelad i två slingor, 8 km och 4 km. 8 km-slingan går mestadels på småstigar i härlig storskog. Efter 5,5 km kommer ett lättlöpt parti på grusväg för att avslutas med en riktigt härlig blöt mosse. 4 km-slingan är löptekniskt enklare och är förlagd till i Hestrastugans närområde. 12 km-klasserna springer först 8 km-slingan och sedan 4 km-slingan, övriga klasser springer enbart en av slingorna (8 km eller 4 km). Observera att spänger och träbroar är väldigt hala vid blöt väderlek.  Bansträckningen för 2022 är densamma som 2021/2020.

Vätska

En vätskekontroll kommer att finnas 5 km ut på 8 km-slingan samt vid varvning/målgång, således ingen vätskekontroll ute på banan för de som väljer att springa 4 km.

Start och mål

Start och mål sker vid Hestrastugan, Linnés väg 13 i Borås. Starten kommer att vara mellan kl 18.10-18.30 beroende på banlängd. Preliminära starttider för respektive banlängder:
12 km: Start kl 18.10
8 km: Start kl 18.20
4 km: Start kl 18.30

Tidtagning

Tidtagning sker med så kallad SportIdent-bricka. Varje patrull tilldelas en Sportidentbricka som fästs på fingret. Tidtagningen sker genom “stämpling” då brickan placeras i en så kallad SportIdent-enhet som registrerar tiden. Vid samtliga stämplingar finns funktionärer tillgängliga. Har ni frågor om systemet så fråga gärna en funktionär. Ej återlämnad SportIdent debiteras med 500 kr.

Övrigt

Deltagande sker på egen risk och maxtid är 2 h (efter 8 km löpning). Alla deltagare behöver ha en egen pannlampa och allt tävlande sker på egen risk. Om en patrull bryter loppet måste en funktionär meddelas.

Anmälan

Anmälan till Borås Night Trail 2022 görs genom att fylla i formuläret nedan.

Vi hade problem med felmeddelande på anmälningsfunktionen på hemsidan 17-20/9. Anmälningarna har ändå registrerats i vårt system och anmälningsbekräftelse skickas ut i efterhand den 21/9.

  Patrullnamn

  Namn deltagare 1

  Eventuella allergier deltagare 1

  Namn deltagare 2

  Eventuella allergier deltagare 2

  E-postadress

  Klass

  Resultatarkiv

   

  Kontakt, Facebook & Instagram

  Vid frågor, maila borasnighttrail@gmail.com

  Följ gärna BNT på Facebook och Instagram