Borås Night Trail

Borås Night trail 22 oktober 2021

Borås Night Trail 2021 blir en så kallad patrulltävling där man springer i par. Tävlingsarenan är vid Hestrastugan där terrängen bjuder på fina småstigar och kortare partier med grusvägar. Då loppet hålls på kvällstid krävs att varje deltagare har en pannlampa. Banan är tydligt utmärkt med reflexer men ej upplyst.

I startavgiften ingår soppa och fika efter loppet, ange därför eventuella matpreferenser/allergier i anmälan. Anmälan är öppen fram till och med 20/10. Efteranmälan på plats ej möjligt då vi behöver planera matåtgång på förhand.

Banlängder, klasser och anmälningsavgift

Det finns tre olika banlängder och tre olika klasser för respektive banlängd:

 • Patrull Dam 12 km, 570 kr/patrull
 • Patrull Herr 12 km, 570 kr/patrull
 • Patrull Mix 12 km, 570 kr/patrull
 • Patrull Dam 8 km, 520 kr/patrull
 • Patrull Herr 8 km, 520 kr/patrull
 • Patrull Mix 8 km, 520 kr/patrull
 • Patrull Dam 4 km, 470 kr/patrull
 • Patrull Herr 4 km, 470 kr/patrull
 • Patrull Mix 4 km, 470 kr/patrull

Anmälan och betalning

Anmälan görs genom att fylla i formuläret nedan.

  Patrullnamn

  Namn deltagare 1

  Eventuella allergier deltagare 1

  Namn deltagare 2

  Eventuella allergier deltagare 2

  E-postadress

  Klass

  Betalning av anmälningsavgiften görs till ett av följande alternativ:

  Swish: 123 024 1380
  Bankgiro: 974-5522

  En betalning per patrull. Ange meddelande ”BNT” följt av din mailadress som du gjorde anmälan med. Kostnad för respektive klass ses ovan.

  Banor

  Sträckningen är uppdelad i två slingor, 8 km och 4 km. 8 km-slingan går mestadels på småstigar i härlig storskog. Efter 5,5 km kommer ett lättlöpt parti på grusväg för att avslutas med en riktigt härlig blöt mosse. 4 km-slingan är löptekniskt enklare och är förlagd till i Hestrastugans närområde. 12 km-klasserna springer först 8km-slingan och sedan 4km-slingan, övriga klasser springer enbart en av slingorna (8 km eller 4 km). Observera att spänger och träbroar är väldigt hala vid våt väderlek.  Klicka på bilden nedan för att se bansträckning som PDF. Bansträckningen för 2021 är densamma som 2020.

  Vätska

  En vätskekontroll kommer att finnas 5 km ut på 8 km-slingan samt vid varvning/målgång, således ingen vätskekontroll ute på banan för de som väljer att springa 4 km.

  Start och mål

  Start och mål sker vid Hestrastugan, Linnés väg 13 i Borås. Starten kommer att vara mellan kl 18.00-18.30 beroende på banlängd.

  Tidtagning

  Tidtagning sker med så kallad SportIdent-bricka. Varje patrull tilldelas en Sportidentbricka som fästs på fingret. Tidtagningen sker genom ”stämpling” då brickan placeras i en så kallad SportIdent-enhet som registrerar tiden. Vid samtliga stämplingar finns funktionärer tillgängliga. Har ni frågor om systemet så fråga gärna en funktionär. Ej återlämnad SportIdent debiteras med 500 kr.

  Övrigt

  Deltagande sker på egen risk och maxtid är 2 h (efter 8 km löpning). Alla deltagare behöver ha en egen pannlampa och allt tävlande sker på egen risk. Om en patrull bryter loppet måste en funktionär meddelas.

  Service och anpassningar till Covid-19

  Då rådande restriktioner från folkhälsomyndigheten planeras upphöra 29 september kommer vi kunna genomföra Borås Night Trail som planerat. Vi uppmanar ändå deltagare och funktionärer till att hålla avstånd. (Uppdaterad 21-09-17)

  Resultatarkiv

   

  Kontakt, Facebook & Instagram

  Vid frågor, maila borasnighttrail@gmail.com

  Följ gärna BNT på Facebook och Instagram