Borås Night Trail

Borås Night Trail grundades 2016 och håller till i skogarna kring Borås. Inför årets upplaga har vi valt att utveckla konceptet genom att flytta tävlingsarenan till Hestrastugan med mer småstig och färre grusvägar längs banan. Dessutom kommer tävlingen från och med i år vara en så kallad patrulltävling där man springer i par. För att delta krävs utöver föranmälan att varje deltagare har en pannlampa då banan är tydligt utmärkt med reflexer.Maximalt 20 patruller per dag

Med tanke på rådande restriktioner om maximalt 50 närvarande personer vid offentliga tillställningar kommer vi att begränsa antalet patruller till 20 st per tävlingsdag.

Tävlings-PM i pdf format hittar ni här: PM-Borås-Night-Trail-2020

Resultatlista hittar ni här: BNT_resultat_2020

Klasser, distanser och kostnader

  • Patrull Dam 12 km, 450kr/patrull
  • Patrull Herr 12 km, 450kr/patrull
  • Patrull Mix 12 km, 450kr/patrull
  • Patrull Dam 8 km, 400kr/patrull
  • Patrull Herr 8 km, 400kr/patrull
  • Patrull Mix 8 km, 400kr/patrull
  • Patrull Dam 4 km, 350kr/patrull
  • Patrull Herr 4 km, 350kr/patrull
  • Patrull Mix 4 km, 350kr/patrull

Anmälan sker längst ner på sidan.

 

Betalning

Efter att anmälan genomförd sker betalning till ett av följande:

Swish: 123 024 1380
Bankgiro: 974-5522

Ange meddelande ”BNT” följt av din mailadress som du gjorde anmälan med.
Kostnad för respektive klass ses ovan.

Start och mål

Start och mål sker vid Hestrastugan, Linnés väg 13 i Borås. Patruller kommer att släppas iväg med 2 min mellanrum med start 19:00. Val av starttid och tävlingsdag väljs vid anmälan.

Registrering

Görs i sekretariatet senast 20 min innan respektive patrulls starttid.

Tidtagning

Sker med så kallad SportIdent-bricka. Varje patrull tilldelas vid registreringen en Sportidentbricka som fästs på fingret. Tidtagningen sker genom att brickan placeras i en så kallad SportIdent-enhet som registrerar tiden. Patrullen ska “stämpla” i enheter vid start, mål samt vid tidtagningskontroller utmed banan. Vid samtliga stämplingar finns funktionärer tillgängliga. Detta tidtagningssystem ger förutom en totaltid även sträcktider mellan tidtagningskontrollerna. Har ni frågor om systemet så fråga gärna en funktionär. Ej återlämnad SportIdent debiteras med 500 kr.

Banor

Sträckningen är uppdelad i två slingor, 8 km och 4 km. 8 km-slingan går mestadels på småstigar i härlig storskog. Efter 5,5 km kommer ett lättlöpt parti på grusväg för att avslutas med en riktigt härlig blöt mosse. 4 km-slingan är löptekniskt enklare och är förlagd till i Hestrastugans närområde. 12 km-klasserna springer först 8km-slingan och sedan 4km-slingan, övriga klasser springer enbart en av dem (8 km eller 4 km). Observera att spångar och träbroar är väldigt hala vid våt väderlek.  Klicka på bilden nedan för att se bansträckning som PDF.

Vätska

En vätskekontroll kommer att finnas 5 km ut på 8 km-slingan samt vid varvning/målgång, således ingen vätskekontroll ute på banan för de som väljer att springa 4 km.

Övrigt

Deltagande sker på egen risk och maxtid är 2 h (efter 8 km löpning). Alla deltagare behöver ha en egen pannlampa och allt tävlande sker på egen risk. Om en patrull måste bryta loppet ska en funktionär meddelas.

Service

Då Hestrastugan renoveras finns ej möjlighet att byta om inomhus. Alla patruller får hembakt fika och varm dryck tilldelat efter målgång.

Anpassningar till Covid-19

Borås Night Trail är i år fördelat på tre kvällar med ett deltagartak som gör att löpare + funktionärer ej överstiger 50 personer. Grundprincipen är “kom hit, spring ditt lopp, åk hem”. Ingen publik tillåts på arenan.

Resultat & priser

Resultat publiceras varje kväll här på hemsidan. Priser kommer att lottas ut bland samtliga fullföljande patruller och delas ut direkt efter målgång. Ingen samlad prisutdelning.

Resultatarkiv

 

Kontakt, Facebook & Instagram

Vid frågor, maila borasnighttrail@gmail.com

Följ gärna BNT på Facebook och Instagram

 

Anmälan

Anmälan är öppen tills dess att deltagartaket nåtts alternativt till dagen innan respektive tävlingsdag.

Observera att man endast kan anmäla en patrull per mailadress då denna används för att boka en unik starttid.

Ni får börja er anmälan med att boka en starttid. Fyll i mailadress nedan och gå vidare.

Mailadress

 

Obs! Anmälan är bindande och all tävlan sker på egen risk. Inga avgifter betalas tillbaka. Namnbyte är avgiftsfritt.

 

Nuvarande lediga starttider ses här:

2020-10-03 - 19:30:00
2020-10-03 - 19:36:00