Nu startar höstens orienteringsträningar

På tisdag 17 augusti så startar vi upp höstens orienteringsträningar efter vårt sommaruppehåll. Samling kl. 17:45 vid Hestrastugan.

Vi kommer vid första tillfället att dela upp oss i tre större träningsgrupper, Skogslek, Skogsäventyrarna och klubbträning.

Klubbträningen vänder sig till alla från ca 9 år och uppåt. För att kunna delta så bör du ha kunskap i orientering. Vid varje träningstillfälle kommer det att erbjudas tre olika svårighetsnivåer, normalt gul, orange och violett. Vi kommer att dela upp oss i mindre grupper under själva träningen.

Skogsäventyrarna vänder sig till åldersgruppen 6–9 år. Här leker vi i skog och mark samt testar på enklare orienteringsövningar. Här behöver du som förälder vara medverkande.

Skogslek vänder sig till de allra yngsta barnen, 4–6 år. Här behöver du som förälder att vara medverkade och vi kommer att tillsammans att leka i skogen. Oömma kläder rekommenderas. Föranmäla er gärna till Martina Barnisin martina.barnisin@gmail.com eller Frida Stolt frida.stolt@gmail.com.

Höstens träningsupplägg består av 7 tisdagar. Samlingstiden är alltid den samma, kl. 17:45. Däremot kommer samlingsplatsen att variera. Vi kommer att utgå från Hestrastugan vid ett par tillfällen, men också nyttja andra kartor runt om Borås för att få en större träningsvariation. Höstens sista orienteringsträning är planerad till tisdag 28 september. Information om veckans träning kommer att publiceras i kalendern på hemsidan helgen innan samt mailas ut. Vänligen kontakta kansliet om du saknas i mailutskicken.

Utifrån rådande situation med Corona förhåller vi oss till gällande råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Svenska Orienteringsförbundet. Endast friska kommer till träningen, vi håller avstånd till varandra, vi fortsätter tillsvidare att samlas utomhus och avslutar träningen utomhus.

Varmt välkomna önskar OL-sektionen!

Rulla till toppen