Info om skidspår

Vid Hestrastugan erbjuds ett mycket motionsvänligt konstsnöspår som inför 2017 års säsong utökades till ca 2800 m. Inför 2018 har vi gjort stora investeringar för att förbättra kapaciteten och därmed korta ledtiden för snöframställning. När det kommer natursnö i tillräckliga mängder så spåras olika slingor med utgång från konstsnöspåret vilket ger en total spårlängd på ca 15 km.bilder 20140926 706

Vi har även en skidlekplats i direkt anslutning till Hestrastugan. Klubbstugan är öppen för dusch & ombyte mån-tors kl 8-20, fre 8-15 och helger 9-15. På helger är serveringen öppen och serverar bl.a en mättande soppa från Kockesset.

Aktuell information om våra skidspår kan du läsa här under nyheter, på skidspar.se samt på uppsatt spårkarta vid starten på konstsnöspåret. Du kan även se vår spårstatus via en webbkamera här på hemsidan.

Elljusspåret tänds varje morgon kl 6,00 och släcks 21,00.

Tisdagar mellan 17,30 – 19,15 är skidspåren reserverade för vår ungdomsträning. Vänligen respektera detta.

Lördagar, söndagar samt tisdagkvällar är serveringen öppen.

Våra spår

Konstsnöspår, 2800 meter, elljus.

Elljusspår, 4500 meter fördelat på konstsnöspår 2800 meter + natursnöspår 1500 meter. Dessa spåras både för klassiskt och fristil.

Naturspår, 0,8 – 1,5 – 2,5 – 3 och 4 km spåras för klassiskt. Spårsystemet är uppbyggt i olika slingor som ger en total spårlängd på ca 15 km.

Karta över våra skidspår hittar du här sparkarta-2017

Avgifter konstsnöspår

Avgifterna gäller samtliga spår vid Hestrastugan.

Säsongskort skall bäras synligt vid åkning. Kortet avhämtas på kansliet/skiduthyrning/servering mot uppvisande av swish-/banktransaktion. Plastfickor för detta kan du köpa på dessa platser för 20:-

Ungdomar födda -98 och senare åker gratis. Lös ändå gärna medlemskap för ungdomarna för att stötta vår verksamhet (kostar endast 100:- för dig som är född -98 eller senare).

Vuxna:

Dagkort: 50 kr. Avgift för dagkort betalas med fördel via Swish 123 024 1380. Ange ”SPÅR och NAMN”. För kontant betalning finns en bössa vid spårcentralen.

Medlemmar i Hestra IF Åker fritt efter inbetald medlemsavgift (300 kr) med tillägg av

– antingen spåravgift 100 kr (för dig som enbart åker i skidspåren)

– eller aktivitetsavgift 200 kr (för dig som även tränar med och/eller deltar i tävlingsverksamhet för Hestra IF).

Spårkort säsong 2017/2018 kostar 500 kr. Avgiften för spårkort betalas via Swish eller BG . Ange ”SPÅR och PERSONNUMMER”. Denna avgift kan du i regel dra mot friskvårdsbidrag. Be kansliet om kvittens.

Total lägsta kostnad är 400 kr. Medlems- och spår/aktivitetsavgift betalas in via Swish eller BG med uppgiften MEDLEM och PERSONNUMMER. Maila namn och mobil till kansliet@hestraif.se då betalning skett. Inbetalningsinfo finns även anslaget vid spårcentralen.

Här hittar du avgifter för medlemskap.

Som medlem i Hestra IF har du fler förmåner – du kan t.ex. kvittera ut rabattkort på Fotriktigt som ger 30% rabatt samt så får du 25% rabatt på Colorama/Måleriman. Kontakta kansliet.

Kansliet är bemannat vardagar kl 8-16.

Swish: 123 024 1380

BG: 974-5522

Kombikort

Vi säljer även årskort som gäller vid Hestrastugan, Borås skidstadion och Borås GIF-stugan på Knektås: 1400 kr

Detta köper du på Hestrastugans kansli.

Borås skidstadion

Hestra IF är medlem i brukarföreningen och hjälper till med spårkortsförsäljning på Borås Skidstadion.