Träningsläger Portugal

Fredag den 13/2 lämnade de första resenärerna Landvetter och gav sig ut på årets utlandsläger. För tredje året i rad gästade ett gäng hestraiter (Martin L, Martin A, Andreas H, Rickard H, Christian H, Benjamin E, Sina S och Lisa W) Portugal, ett land som vi lärt oss uppskatta för dess behagliga temperatur, fantastiska omgivningar och bra kartor. Med på lägret har vi även fått Richard B, nu i Vänersborg, Jesper S från Kullingshof, Anders H från Göteborg-Majorna och Anne H från Markbygden.

I helgen har vi tävlat på Portugal O’ Meeting, tävlingar med drygt 2000 anmälda inklusive några av världens bästa orienterare. Det har varit rejält tilltagna banlängder i den buskiga strandterrängen med sina små höjder. Martin och Martin har slitit sig runt superelitbanorna medan Andreas imponerat med snabba joggingtider i elitklassen. Självklart har vi även tränat, badat bubbelpool och tagit för oss av efterrätterna.

På tisdagen bytte vi bas till Castelo de Vide, där de sista löpare anslöt. Denna bergsby lärde vi uppskatta 2013 och den gjorde oss inte besvikna nu heller. Här i Alte Alentejo-regionen består terrängen av hagmarkslöpning med stenformationer, något som lockar till låga kilometertider men där det är svårt, där är det riktigt svårt. En av de sista kvällarna bjöd Martin A på den portugisiska specialitén som han gjort till sin egen, baba de camelo.

Ännu en fantastiskt rolig vecka med ett underbart gäng är nu avslutad och vi är alla hemma igen. Et gäng bilder kommer förhoppningsvis upp inom en snar framtid.

Rulla till toppen