SM sprint och sprintstafett

I helgen avgjordes SM i sprint och sprintstafett i Jönköping. Lördagen inleddes med den individuella sprinten. Kvalet startade i stadsparken med fina vyer över Vättern. Det var en blandad sprint med både skog, downhill och klurig stadsorientering. Alla hestraiter tog sig vidare från kvalet; Emil i H20, Ebba och Elsa i D18 och Filip i H21. Finalen innehöll mer stadsorientering med mycket vägval. Ebba som själv ser sig som en sprinter fick tyvärr inte till något topplopp och placerade sig som 28. Lite bättre placerade sig Elsa på en 22a-plats. Varken Filip eller Emil fick tyvärr heller till några kanonlopp och placerade sig som 25a respektive 27a. Alla var revanschsugna till stafetten. Kampen mellan Coach Kent och reserv Sofia knep den senare hem med ynka 9 sekunder.

Söndagen bjöd på en intensiv stafett med varvning hit och dit flera gånger per sträcka. Dock var detta inte Hestras dag. Efter strul med Ebbas touchfree-pinne på den första sträckan, sprang Filip in i en vägbom, drog på sig en lårkaka och fick halta in sista kontrollerna. På den tredje sträckan sprang Emil snöpligt förbi en av varvningskontrollerna utan att stämpla och Elsa på den sista sträckan stämplade vid fel träd i en väldigt tät gaffling. Om man nu skulle samla allt som kan gå fel på en stafett så kan det nog vara så att vi lyckades med det. Hursomhelst var det väldigt roliga tävlingar och det är ett riktigt revanschsuget gäng som beger sig hemåt.

Men det kommer fler tävlingar, redan nästa vecka väntar VM-/student-VM-tester i Lettland för Filip och det är bara två veckor kvar tills vi intar vårt grannland i öster för att löpa Jukola! Bild från lördagens hestramys på stenpiren i Jönköping, fotograf var Coach Kent.

Skrivet av Filip

Rulla till toppen