Kolmårdskavlen, 23:a

Vi var fem tappra hestraiter som samlades vid åhaga på söndagen strax efter två. Vi ställde sikte mot Norrköping och Kolmårdskvalen. En stafett Hestra inte medverkat i på många år, om ens någonsin? 5 sträckor: 8.7 + 6,1 + 6,1 + 8,7 + 8,7. Samtliga var gafflade men tempot verkade bli högt i den snabblöpta, om än något steniga terrängen.

Starten 9:30 Martin Ahlberger

Något nervöst på uppvärmningen men efter att Broder Daniels Shoreline lugnat nerverna gick undertecknad in i fållan, kissade, och kände sig redo. Startskott och från positionen tvärlängst bak började en klättring. Fick första bra, stämplade som fyra på min korta gaffel och sedan kunde jag glida med i början. Efter en tempoökning av Eric Börjeskog och några från andra gafflingsalternativ  kommit upp började tempot öka. Jag fick slita men kunde glida in på en bra 10:e plats.

Andra sträckan Linus Landergren

Linus inledde bra till femman. radiotiderna skvallrade om ett stabilt lopp. Sedan tappades tyvärr både fokus och fart. Vid sexan ner från en vit höjd skedde olyckan. En stukad fot men Linus kunde ändå fortsätta. Tyvärr stukades även andra foten senare och den första fick en släng till. Några missar senare kommer han ut ur skogen där jag och Filip står och väntar. Det hade blivit lite glesare mellan lagen dessvärre men starkt av Linus att fullfölja och trots två stukade fötter hade vi ändå chans att plocka.

Sträcka tre Markus Larsson

Återuppstådd på den fjärde påskdagen ställde sig Markus i startfållan. Ett stabilt lopp med en kropp som inte kändes bra någonstans plockade Markus en placering. För att inte ha sprungit en tävling sedan hösten var det med glädje vi såg Markus springa orientering, och bra, det var det! Viktigt att nämna var att Markus inte bara plockat en placering utan också hämtat in tid på Ulricehamn som nu bara var 3:30 före.

Sträcka fyra Filip Grahn

Filip började riktigt bra, åt upp 3 minuter på Jesper Nilsson i Ulricehamn till första radion. Gjorde tyvärr en större bom mitt på banan och var vid nästa radio 45 sekunder efter Jesper. När Filip sen kom nerrullande mot sista kontrollen gjorde han det dock bara några steg efter och efter en liten uppryckning av Jesper kunde de växla samtidigt. Om nu Ulricehamns löpare bara varit där i tid. Var han är nu, är fortfarande oklart.

Sträcka fem Martin Larsson

Om femte sträckan finns inte jättemycket att säga. Martin sprang om flera lag och plockade två platser. Han hann dock bli omsprungen av Dmitrij Tsvetkov från Ikaalisten (men det är en annan historia). Martin tog in oss i laget på en 23:e plats som vi nog får vara ganska nöjda med. Tyvärr lite fadäser på andra sträckan men med i övrigt stabila lopp kändes det som att det var rätt okej. Men vi har bud på mer.

Överlag blev detta ett bra genrep inför 10Mila där några fick prova på riktigt högt tempo och några på att plocka lag utan några ryggar att gå på. Sånt är värdefullt att träna på. Next up är Ultralång-SM på lördag i Skåne där följande springer:

Samuel Plumppu
Linus Landergren
Markus Larsson
Martin Ahlberger

Rulla till toppen