Hestramys i Spanien

Under veckan som varit så har några ur junior- och seniortruppen varit på teknikläger i södra Spanien. Terrängen har bestått av lågvuxen tallskog och sikten var stundtals liten nedsatt. Under passen har vi fått se många fina vyer ut över Atlanten. Det har sprungits en hel del intensiva sprintar i smala gränder och med knepiga vägval. Vi har även sprungit bl.a. stafetträning, momentbanor, backintervaller med orientering utför och natträning.

Första gänget bestående av Filip, Elsa och Erik landade på torsdagen och startade lägret med en lugn medeldistans för att komma in i terrängen. Fredagen bestod av en högintensiv sprint i Benalup och en svår momentbana i Lentiscal där vi även fick besök av nyfikna åsnor. Under träningen fick vi även möjligheten att se Afrika på andra sidan Gibraltar sund. Nästa dag startades med en 15 km lång korridor. Efter lunch anlände resterade del av lägergänget och då åkte vi med en gång iväg och sprang medel/förkortad långdistans.

På söndagen väntade en långdistans i La Brena med utsikt över havet på förmiddagen och sedan en sprint på eftermiddagen. Däremellan hans det också med bad i havet.

Måndagen startades med en rolig masstart i Lentiscal följt av strandhäng och en klurig prolog + finalbana på eftermiddagen. Vissa passade även på att sätta på sig pannlampan och sprang den som natträning. Nästa förmiddag väntade ännu en långdistans i La Brena med en hel del stiglöpning. Eftermiddagsträningen gick i Vejer och var en sprint med en klurig sistakontroll där det bommades friskt.

Onsdagens första träning var backintervaller med karta uppför en stor och brant höjd nära boendet. Intervallerna gick på en sandstig och utför var det orientering. Roligt men riktigt tufft. På eftermiddagen passade en del på att vila medan andra sprang en riktigt fin sprintstafett i smala gränder i Conil. Torsdagen var en heldag i Sevilla. På förmiddagen sprangs det en medeldistans bland storkar i ett öppet naturreservat. Sedan åkte vi in till Sevilla för lunch och lite sightseeing, vi fick se världens största romersk-katolska katedral och las setas. I Sevilla sprangs det också en förlängd sprint på eftermiddagen. Riktigt rolig dag!

Lägermästerskapet avgjordes på fredag förmiddag i Lentiscal hos åsnorna. I riktigt tuff och kuperad terräng stod Elsa och Filip som slutgiltiga segrare. Under eftermiddagen sprangs det en momentbana i La Brena men några tog tillfället i akt att få en ridtur på stranden.

På lördagen väntade hemfärd till Sverige men innan dess hans det med en morgonsprint nära boendet. Under veckan sprangs det dessutom en hel del härliga BBAs i soluppgången, det spelades många rundor kort. Vi har även haft styrka på stranden och besökt Decatlon. Det blev en mycket rolig vecka med bra träning. Nu taggar vi vårsäsongen! Kika gärna in på vår Instagram (@hestramys) om ni vill se mer. Där har vi lagt upp en hel del filmer från lägret! Kartorna som vi sprang på finns i vårat kartarkiv http://www.hestraif.se/kartarkiv/users.php

Rulla till toppen