Västkuststafetten, stafettpremiär 2018

I ett vårligt Göteborg med barmark i terrängen gjordes det i helgen stafettpremiär på Västkuststafetten. En kort och intensiv stafett med tre lite kortare sträckor för både damerna och herrarna. Hestra ställde upp med tre lag. Ett lag i herrklassen bestående av Filip, Johan och Jesper. I damklassen ställde vi upp med två lag bestående av Ebba, Nora, Sofia L respektive Sofia K, Alice och Ida.

I herrkavlen inledde Filip mycket bra och låg och styrde i tät stora delar av sträckan. Han växlade i en tättrio tillsammans med IFK Göteborgs och Sävedalens AIKs förstalag. Johan ville inte vara sämre och gjorde även han en fin sträcka och växlade som delad tvåa tillsammans med Eksjö SOK, knappa 1.30 bakom IFK Göteborg. Ut på sista skickades Jesper ut som trots att han inte var i sin bästa form gjorde ett bra lopp tekniskt och förde in laget på en fin 10e-plats bland de 68 lagen som ställde upp. Vann gjorde IFK Göteborg före Sävedalens AIK och IK Hakarpspojkarna.

I damklassen inledde Ebba och Sofia K på den första sträckan. Både hade det ganska tufft och gjorde lite misstag. Ut på den andra sträckan skickades först Nora och några minuter senare Alice ut. De plockade båda placeringar, och kom tillsammans på upploppet. På sistasträckan gick de två hestralagen med Ida och Sofia L en kamp vilken till slut vanns av Ida. Andralaget placerade sig som 29a, tätt följt av förstalaget på plats 30. I damklassen vann OK Tisaren före IFK Göteborg och Göteborg-Majorna OK.

Sammanfattningsvis riktigt roligt att springa stafett och bra träning inför stundande 10Mila om tre veckor! #gulblåadrömmar

Författat av Filip.

Fullständiga resultat: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=19485&groupBy=EventClass

Kartor och banor:

https://www.livelox.com/Events/Show/30981/Vastkuststafetten

http://www.hestraif.se/kartarkiv/users.php