Träningsverksamhet

Är du sugen på att börja åka skidor? Hestra IF har nybörjargrupper för ungdomarbarn och ungdomar under oktober till mars. Kurserna är på tisdagar kl 17.45. Träningen bedrivs både på barmark, på konstsnö och natursnö. Du kan ringa någon av kontaktpersonerna eller kansliet 033-24 33 47 om du har frågor om nybörjarkurs eller våra träningar.

Hestras trännarledda barn och ungdoms-verksamhet är indelad i olika grupper enligt nedan:

Skidlek

Den här gruppen vänder sig till barn i ca 6-8-årsåldern. Här leker vi på skidorna och börjar med några enkla övningar. När det inte finns snö leker vi i skog och mark. Träningarna är på tisdagar under oktober till mars. Vi vill att du som förälder är medverkande.

Ungdomsträning

Den här gruppen vänder sig till barn och ungdomar från 9-årsåldern. Vi delar in oss i två grupper, röd och gul, där den röda gruppen kör lite hårdare. Här sätter vi grunderna i längdskidåkningsteknik och vi tränar stavgång och löpning. Träningarna är på tisdagar under oktober till mars. Vi önskar att du som förälder är medverkande vid behov.

Här kan du läsa mer om längdskidåkning och få träningstips från Svenska skidförbundet.

I kalendern här på hemsidan läggs träningar in och vilken tid och plats de genomförs. Övergripande program för en vecka under höst och vintersäsong:

Måndagar – Tjejmotion/Vasagrupp

Hestrastugan: 18:00. Längdåkning/stavgång/löpning

Tisdagar – Ungdomsträning

Hestrastugan 17:45. Längdåkning/stavgång/löpning

Onsdagar – Herrmotion/Vasagrupp

Hestrastugan 18:00. Längdåkning/stavgång/löpning