Träningsverksamhet

Hestra IF har träningsgrupper för barn och ungdomar under oktober till mars. På träningarna delar vi in i olika grupper efter ålder och åkförmåga så alla kan vara med oavsett om man aldrig åkt längdskidor tidigare eller är mer van skidåkare. Vi har pjäxor, skidor och stavar som barnen får låna gratis, kom gärna lite tidigare så vi hinner plocka fram utrustning innan träningen börjar. Träningen bedrivs på barmark, konstsnö och natursnö.  Om du har frågor om vår träningsverksamhet kan ni höra av er till kontaktpersonerna eller kansliet 033-24 33 47 alternativt kansliet@hestraif.se

Tisdagen den 9 oktober klockan 17:45 drar ungdoms-skidträningen och skidlek igång vid Hestrastugan. Vi kommer att starta upp med barmarksträning och förhoppningsvis gå över till snö under december månad. Träningen vänder sig till barn och ungdomar födda mellan 1999 och 2014.

Det går bra att anmäla sig på plats vilken tisdag som helst under säsongen eller via kontaktformuläret nedan om ni vill komma och testa på att vara med i vårt glada skidgäng! Det är ingen bindande anmälan och provträning kostar ingenting. Nya deltagare är välkomna på tisdagar!

Namn

Personnummer (ååmmdd-xxxx)

E-postadress

 

Träningsgrupper

Nytt för säsongen 2018/2019 är att vi kommer att dela in oss i totalt 5 st grupper på vår tränarledda skidlek och ungdomsträning.

Skidlek

Här leker vi på skidorna och börjar med några enkla övningar. Passar barn i ca 4-7-årsåldern. När det inte finns snö leker vi i skog och mark. Träningarna är på tisdagar 17:45 under oktober till mars. Det finns möjlighet för barnen att låna utrustning utan extra kostnad (skidor, stavar och pjäxor), kom gärna 17:30 vid lån av utrustning så vi hinner plocka fram rätt storlekar tills träningen börjar. Föräldrar får gärna medverka på träningarna för de yngre.

Ungdomsträning

Här sätter vi grunderna i längdskidåkningsteknik och vi tränar stavgång och löpning. Passar barn och ungdomar från 8-årsåldern. Träningarna är på tisdagar kl 17:45 under oktober till mars. Vi önskar att du som förälder är medverkande vid behov. Under snösäsongen så kör vi även  träningar på torsdag kl 17:45. Denna träning vänder sig till de lite större barnen/ungdomarna som vill träna lite mera.

Program

Klicka här för övergripande program för ungdomsträning säsongen 2018-2019

Program för en vecka under höst och vintersäsong:

Måndagar – Tjejmotion/Vasagrupp

Hestrastugan: 18:00. Längdåkning/stavgång/löpning

Tisdagar – Ungdomsträning och Skidlek

Hestrastugan 17:45. Längdåkning/stavgång/löpning

Onsdagar – Herrmotion/Vasagrupp

Hestrastugan 18:00. Längdåkning/stavgång/löpning

Torsdagar – Ungdomsträning (endast snösäsong)

Hestrastugan 17:45. Längdåkning. Denna träning är till för de äldre barnen/ungdomarna som vill träna både tisdag och torsdag.

 

 

 

 

 

 

 

 

ungdomar

 

 

 

 

 

 

 

Här kan du läsa mer om längdskidåkning och få träningstips från Svenska skidförbundet.