Träningsverksamhet

ungdomarÄr du sugen på att börja åka skidor? Hestra IF har träningsgrupper för barn och ungdomar under oktober till mars. På träningarna delar vi in i olika grupper efter ålder och åkförmåga så alla kan vara med oavsett  om man aldrig åkt skidor tidigare eller är mer van skidåkare. Träningarna är på tisdagar kl 17.45 vid Hestrastugan. Vi har pjäxor, skidor och stavar som barnen får låna gratis, kom gärna lite tidigare så vi hinner plocka fram utrustning innan träningen börjar. Träningen bedrivs både på barmark, på konstsnö och natursnö. Det går bra att komma och prova på skidlek/skidträning vilken tisdag som helst under skidsäsongen. Fyll gärna i kontaktformuläret nedan om ni vill komma och testa på att vara med i vårt glada skidgäng! Det är ingen bindande anmälan och provträning kostar ingenting.  Om du har frågor om vår träningsverksamhet kan ni höra av er till kontaktpersonerna eller kansliet 033-24 33 47 alternativt kansliet@hestraif.se

 

Fyll i nedan om ni vill komma och prova på vår skid-ungdomsträning på tisdagar kl17.45.

Namn

Personnummer (ååmmdd)

E-postadress

 

Hestras tränarledda barn och ungdoms-verksamhet är indelad i olika grupper enligt nedan:

Skidlek

Den här gruppen vänder sig till barn i ca 6-8-årsåldern. Här leker vi på skidorna och börjar med några enkla övningar. När det inte finns snö leker vi i skog och mark. Träningarna är på tisdagar under oktober till mars. Föräldrar får gärna medverka på träningarna för de yngre..

Ungdomsträning

Den här gruppen vänder sig till barn och ungdomar från 9-årsåldern. Vi delar in oss i två grupper, röd och gul, där den röda gruppen kör lite hårdare. Här sätter vi grunderna i längdskidåkningsteknik och vi tränar stavgång och löpning. Träningarna är på tisdagar under oktober till mars. Vi önskar att du som förälder är medverkande vid behov.

Här kan du läsa mer om längdskidåkning och få träningstips från Svenska skidförbundet.

I kalendern här på hemsidan läggs träningar in och vilken tid och plats de genomförs. Övergripande program för en vecka under höst och vintersäsong:

Måndagar – Tjejmotion/Vasagrupp

Hestrastugan: 18:00. Längdåkning/stavgång/löpning

Tisdagar – Ungdomsträning

Hestrastugan 17:45. Längdåkning/stavgång/löpning

Onsdagar – Herrmotion/Vasagrupp

Hestrastugan 18:00. Längdåkning/stavgång/löpning