Kurser och läger

i anordnar olika skidinriktade utbildningar anpassade efter deltagarnas kunskaper både på hemmaplan i Borås och vid resor exempelvis till skidtunneln i Torsby och Långberget. Vi kan även skräddarsy skidinriktade aktiviteter och kurser för enskilda grupper och företag om så önskas.

På denna sidan kommer vi att annonsera planerade kurser och läger.

Tränings/teknik resa till Torsby skidtunnel 4-6 Oktober 2019

Vi kommer att åka till skidtunneln i Torsby fredagen den 4 oktober för tre dagars skidåkning samt njuta av god mat och boende på Sahlströmsgården. Kostnaden för boende och mat blir 3000 kronor/person i dubbelrum för vuxna och 1300 kronor för barn/ungdomar upp till 20 år (priserna  gäller för medlemmar). Då ingår middag på fredag kväll, frukost, lunchbuffé och middag på lördag samt frukost och lunchbuffé på söndag före hemresan, resa och spårkort. Beroende på hur många vi blir så åker vi egna bilar eller hyr minibuss. Begränsat antal platser så först till kvarn gäller. Frågor besvaras/anmälan tas emot av  Henrik Sjöberg 0766-437103 eller Toivo Pentonen, 0768-243356. Inbjudan: Inbjudan Torsbyläger 2019

Ungdomsläger på Skeikampen 2019

Under vecka 49 genomförs ett ungdomsläger på Skeikampen Norge. Alla barn och ungdomar födda 2011 eller tidigare och som är medlem i Hestra IF och deltar i vår skidträning är välkomna att åka med på vårt skidläger i Skeikampen Norge. Lägret är förlagt till vecka 49, torsdag 5/12 till söndag 8/12. Under den tiden ska vi hinna med ett antal träningspass på skidor samt ha kul tillsammans. Skeikampen har fantastiska skidmöjligheter och bra boenden samt ett värdshus som är vana att servera skidåkare frukost, lunch och middag.

För ungdomar är lägret subventionerat så kostnaden för lägret kommer endast att bli runt 1 300:- sek/ungdom. I priset ingår resa, boende och mat. Under lägret får de som behöver, hjälp med vallning. Om man inte fyllt 10 år så måste man ha med en förälder. Föräldern betalar 2 900:- Sek. Samma pris gäller om förälder till de som är äldre vill åka med. För att få en garanterad plats behöver vi din bindande anmälan skickas till henrik.sjoberg@ro-gruppen.se senast 25 september.

Att träna på rullskidor/rullskidkurs, 17, 24 september, 1 och 8 oktober 2017

Hestra IF i samarbete med Längdskidspeciallisten inbjuder alla som vill lära sig att åka rullskidor eller vill utveckla sin rullskidåkning på kurs i rullskidåkning. Du behöver inte vara medlem i någon klubb utan alla är välkomna. Såväl vana åkare som nybörjare. Möjlighet att låna utrustning finns. Kursdagar: 17, 24 september, 1 och 8 oktober kl 13.30, samling på Volvo Bussars parkering på Viared. Kostnad 300 kr per tillfälle eller 900 kr för alla fyra tillfällen.

Utrustning: Rullskidor, stavar med rullskidspets, skidskor, reflexväst och hjälm. Om du har behov av att låna utrustning eller komplettera din nuvarande kan du kontakta Jan 0708-610201. Komplett inbjudan hittar du här: Nybo_rjarkurs rullskidor LSS HIF

Tränings/teknik resa till Torsby skidtunnel 12-14 Oktober 2018

Vi kommer att åka till skidtunneln i Torsby fredagen den 13 oktober för tre dagars skidåkning samt njuta av god mat och boende på Sahlströmsgården. Kostnaden för boende och mat blir 2000 kronor/person i dubbelrum för medlemmar (för icke medlemmar är blir kostnaden ca 2600 kr). Då ingår middag på fredag kväll, frukost, lunchbuffé och middag på lördag samt frukost och lunchbuffé på söndag före hemresan. Kostnad för spårkort tillkommer. Beroende på hur många vi blir så åker vi egna bilar eller hyr minibuss. Tredagars spårkort kostar för vuxna 750 kr ( 10% rabatt om vi är fler än 10 st). Begränsat antal platser så först till kvarn gäller. Frågor besvaras/anmälan tas emot av  Jan Flodin 0708-610201 eller Toivo Pentonen, 0768-243356

Teknikläger på Långberget 5-8 Januari 2017

Hestra IF ordnar kommande säsong ett teknikläger för

Långbergetresenärer januari 2014
Långbergetresenärer januari 2014

längdskidåkning på Långberget i norra Värmland. Lägret riktar sig till såväl nybörjare som åkare med god skidvana. Våra instruktörer hjälper dig att förbättra åktekniken, lär dig grunderna i vallning och tips och råd om hur du kan förbättra din skidteknik. Kontakta Toivo Pentonen om du vill åka med. Anmälan senast 28 september.

Komplett inbjudan hittar här tekniklager-pa-langberget-i-januari-2017.