Kurser och läger

Vi anordnar olika skidinriktade utbildningar anpassade efter deltagarnas kunskaper både på hemmaplan i Borås och vid resor exempelvis till skidtunneln i Torsby och Långberget. Vi kan även skräddarsy skidinriktade aktiviteter och kurser för enskilda grupper och företag om så önskas.

På denna sidan kommer vi att annonsera planerade kurser och läger.

Att träna på rullskidor/rullskidkurs, 25 september, 2 och 9 oktober 2016

Hestra IF i samarbete med Längdskidspeciallisten inbjuder alla som vill lära sig att åka rullskidor eller vill utveckla sin rullskidåkning på kurs i rullskidåkning. Du behöver inte vara medlem i någon klubb utan alla är välkomna. Såväl vana åkare som nybörjare. Möjlighet att låna utrustning finns. Kursdagar: 25 september, 2 och 9 oktober kl 10.30, samling på Volvo Bussars parkering på Viared. Gratis för medlemmar i Hestra IF, övriga 300 kr för tre tillfällen.

Utrustning: Rullskidor, stavar med rullskidspets, skidskor, reflexväst och hjälm. Om du har behov av att låna utrustning eller komplettera din nuvarande kan du kontakta Jan 0708-610201

Tränings/teknik resa till Torsby skidtunnel 14-16 Oktober 2016

Vi kommer att åka till skidtunneln i Torsby fredagen den 14 oktober för tre dagars skidåkning samt njuta av god mat och boende på Sahlströmsgården. Kostnaden för boende och mat blir ca 1895 kronor/person i dubbelrum. Då ingår middag på fredag kväll, frukost, lunchbuffé och middag på lördag samt frukost och lunchbuffé på söndag före hemresan. Kostnad för resa och spårkort tillkommer. Beroende på hur många vi blir så åker vi egna bilar eller hyr minibuss, räkna med ca 400 kr/person för resan. Tredagars spårkort kostar för vuxna 750 kr ( 10% rabatt om vi är fler än 10 st). Frågor besvaras/anmälan tas emot av  Toivo Pentonen, 0768-243356

Ungdomsläger på Skeikampen 2016

Under vecka 50, torsdag-söndag, genomförs ett ungdomsläger på Skeikampen Norge. Alla barn och ungdomar från 7 år som är medlem i Hestra IF och deltar i vår skidträning är välkomna att åka med på vårt skidläger i Idre. Kontakta Maria Gunnarsson om du vill åka med.

Teknikläger på Långberget 5-8 Januari 2017

Hestra IF ordnar kommande säsong ett teknikläger för

Långbergetresenärer januari 2014

längdskidåkning på Långberget i norra Värmland. Lägret riktar sig till såväl nybörjare som åkare med god skidvana. Våra instruktörer hjälper dig att förbättra åktekniken, lär dig grunderna i vallning och tips och råd om hur du kan förbättra din skidteknik. Kontakta Toivo Pentonen om du vill åka med. Anmälan senast 28 september.

Komplett inbjudan hittar här tekniklager-pa-langberget-i-januari-2017.