Tre medaljer till Hestra på GM

I helgen var det Götalandsmästerskap i Mjöby. På lördag morgon var det -27 grader i Mjölby så vi trodde inte att det skulle bli någon tävling alls. Juniorer har edn tävlingsgräns på -17 grader och ungdomar -15 grader. Temperaturen steg snabbt och tävlingen flyttades framåt på dagen och man kunde köra juniorer och seniorer. Ungdomsklasserna flyttades fram till söndagen.

PrispallSkidGM2010Vi hade endast 3 deltagare på detta GM men dom visade verkligen att Hestra IF från Borås är en klubb att räkna med. På lördagen gjorde Jesper Nelin och John Flodin kanonbra ifrån sig i H17-18. Jesper tog Silvret endast 1 sekund från Guldet och John tog en fin åttonde plats.

 

SkidGM2010

På söndagen blev temperaturen såpass att man även kunde genomföra ungdomsklasserna. Då slog Adam Nelin till med ett Brons i H15-16 efter ett mycket bra lopp. Strax därefter kom nästa Brons då Jesper och John tog en, på pappret nästan omöjlig, tredje plats i stafetten H17-20 med många tuffa lag med äldre killar. En riktigt givande helg i Östergötland med andra ord. Nu ser vi fram emot DM i Ulricehamn nästa helg.