Swedish League 2016

Efter en solig och varm helg i Ockelbo har nu Swedish League avslutats för 2016. Tretton hestraiter har deltagit minst en av de tre helgerna. Årets Swedish League inleddes med sprint och lång nere i Brösarp, Skåne. Dessutom sprang Martin A och Johan EM/Världscup tester dagen innan. Helg två bestod av lång plus medel på nästintill hemmaplan med OK Alehof/Kungälvs OK som arrangörer. Finalhelgen gick som nämnt i Sandviken/Ockelbo med en intensiv sprint, en teknisk medeldistans och en spännande jaktstart.

I H21 går det inte att vara jämnare än vad Martin A och Johan varit under säsongen. I den avslutande jaktstarten blev det tillslut Johan som var lite starkare och tog placeringen precis före Martin, 29a respektive 30e. Noterbart är även av vår vän Erik Classon (OK Orinto) tog en prestigefylld 14de plats i seniorklassen!

I den äldre juniorklassen (H20) har undertecknad (Filip) sprungit stabilt under säsongen. Nosade på en pallplats i totalen, men blev totalt 5a. Markus tog en 23e plats, passerad av Linus (18e) som gjorde en riktigt bra jaktstart. I H18 har Emil gjort ett lyft till i år med en 13de plats från Brösarpssprinten som bästa placering. I D18 har Sofia K, Alice och Sofia G kämpat på bra.

Tack till Kent, Peter, Martin K och Gunilla som hjälpt till som coacher under Swedish League. Nu laddar vi om för årets 10Mila!

  Linus

Markus L

Erik och Jesper

Foto: Jonatan Börjesson