Sprint-SM-stafett – första någonsin

Hestra var idag med och skrev historia genom att deltaga på det allra första svenska mästerskapet i sprintstafett. Tyvärr skrev vi inte in oss resultatmässigt utan hamnade på en elfte plats där tio lag fick gå upp på pallen. Men vi sprang bra, och jämnt! Lovisa sprang bra på förstasträckan och var inne som tolva med flera lag nära framåt. Martin gjorde vad han kunde för att hänga med men tappade lite på lagen framför men gjorde inga misstag. Conny hade tyvärr lite problem med synen och förstod inte riktigt var man fick springa och inte men efter att ha funderat över det förbjudna området på bron gjorde han en bra senare del på sin sträcka. Linnéa på sista sträckan hade inte direkt tiondeplatsen inom räckhåll och efter lite strul in mot varvning var den chansen borta. Vid varvningen jagade Linnés andralag strax bakom Linnéa men hon höll undan och kunde ta oss i mål på en hedrande elfteplats. Lite surt att vi inte fick ta emot pris på podiet men nu har vi motivation att träna till nästa år, då jävlar!

I gårdagens sprintkval lyckades tre hestraiter ta sig vidare till final. Både Lovisa och Linnéa stämplade rätt i den tunna damklassen och gick därmed vidare. Martin gjorde ett stabilt lopp, i en tunn men något större klass än damernas, och blev 17:e vilket räckte för en finalplats. I samma heat hoppade tyvärr Conny över en kontroll och blev inte godkänd. Förutom det, och en bom av större slaget på slutet, hade nog loppet räckt till en finalplats för Conny men man kan ju inte skylla på sånt!

Imorgon sänds finalerna i SVT Play mellan 11:00 och 13:10, se till att bänka er och följ oss, vi lovar att höja nivån ett snäpp högre och göra denna resas bästa lopp!

IMG_1863.JPG