Hestra IF vann första deltävlingen i Poängjakten

I torsdags kväll på Borås GIF Arena avgjordes den första av tre deltävlingar i Poängjakten mellan Borås GIF, Borås SK och Hestra IF. Första deltävlingen var en parstafett i klassisk teknik. Förhållandena var fantastiska med ymnigt snöfall hela kvällen. Marschallerna lyste upp och mängder med glada unga Boråsskidåkare. Speakern Jonas Peterson gjordes ett fantastiskt jobb och lyfte så väl deltagarna som publiken.

Hestra ställde upp med totalt 41 deltagare i åldern 7-16 år. Laginsatsen var fantastisk och ungdomarna stöttade varandra till stordåd. Alla hjälpte varandra på ett föredömligt sätt. Våra yngsta deltagare hade framskjutna placeringar och gjorde att Hestra tidigt drog ifrån i poängställningen, vilket senare skulle visa sig bli ointagligt för de andra klubbarna. Efter näst sista heatet var segern redan säkrad och lag Klara Sjögren och Hampus Bengtsson intervjuades i målfållan. Både Klara och Hampus lyfte Hestra’s laginsats framför de individuella prestationerna samt som de var märkbart nöjda med lagsegern.

Nu siktar vi på nästa deltävling som avgörs på Borås Skidstadion torsdag 2/2. Då är det individuell start och en skicross bana i fristil.

Poängjakten torsdag 19/1:

Hestra IF           63 poäng

Borås SK            56 poäng

Borås GIF          45 poäng

Rulla till toppen