Åtta segrar andra DM-helgen

Lovisa_LangDM
Den andra och sista DM-helgen innehöll tre discipliner, varav natt och lång avgjordes med målet i Råglannaparken i Främmestad och lördagens sprint i Vara centrum.
På fredagens natt tog Samuel Plumppu sitt andra individuella tecken för året med seger i H18 före Linus Landergren. Bra gick det också för Peter Grahn i H45 som tappade segern på slutet och för dotter Sofia som var trea i D16. Linnéa Bäckström var också trea, men i D21.
Mer nöjd blev hon säkert över andraplatsen på sprinten där Lovisa Hansson var 15 sekunder före. Seger blev det också för snabbe Martin Ahlberger i H21 med nästan lika snabbe Conny Rantzow på plats tre. I D12 tog Alma Hjertberg en seger med 19 sekunder, förmodligen med sina rosa tajts som är riktigt snabba. Trots avsaknad av rosa tajts tog klubbens lite äldre(nåja) sprintspecialist Kent Klasson segern i H50 med en kilometertid av 4:54.
Under söndagens långdistans gick tre tecken till hestraiter. Gladast av dem alla var Albin som vann i H10. Ett något dämpat humör vid målgång förbyttes efterhand till eufori när det stod klart för alla på TC att plaketten var hans. Grattis Albin! Det betyder att vi i år har två olika segrare i H10-klassen – riktigt kul! Något mer återhållsamma i sin segerglädje var Lovisa H och Samuel P som tog tredje resp. fjärde DM-segern. I H18 följdes Samuel upp av Linus och Filip på plats två och tre. Bäst bland herrseniorerna var inte helt otippat Benjamin Edlund på en femteplats.
Alla DM-tävlingar sammantaget gav 15 DM-tecken och gott om startande framförallt på medel och lång. Bra jobbat och så får vi se vad det räcker till i kampen om Älgskinnet.