Swedish League i Skåne – en resumé

I helgen har årets upplaga av Swedish League, om än lite försenad, inletts och Hestra skickade en trupp på totalt 15 elitlöpare till de tre tävlingarna.

Under fredagen löptes en sprint runt Landskronas citadell. “Inte den roligaste sprinten, om man säger så” som Filip G konstaterade. I mål kom i vart fall de gulblå, och raskast var den nyss nämnde Filip som slutade 23:a i M21 och Emil K som placerade sig som 26:a i H20. Ebba H var en retfull sekund från SwL-poäng på 31:a plats i D18.

Lördagen bjöd på ett kraftprov i Söderåsens nationalpark där de nya banlängdsdirektiven bjöd på långa löptider. Filip och Johan T gjorde fina lopp vilket i Filips fall räckte till poäng genom en hedrande 28:e plats medan Johan var dryga minuten ifrån på plats 34:a. Andreas H avgick med segern i publiktävlingens H35-klass.

På söndagens medeldistans var dock Andreas tillbaka i seniorklass. Filip tog här ytterligare poäng i elitklassen på en 29:e plats. Juniorkillarna Emil och Victor H gick en tät kamp i H20 där den förstnämnde slutade som 25:a, fyra sekunder före Victor.

Nämnas ska även Jesper S och Martin L som verkar vara på väg tillbaka och övriga löpare vilka stod för stabila insatser. Bra umgänge, bra coachande, bra boende och bra mat var också framgångsfaktorer för en trevlig helg.

Fotograf: Martina Johansson