Träningsgrupper

Vi har träningar flera dagar i veckan. I kalendern här på hemsidan läggs träningar in och vilken tid och plats de genomförs. Ibland har vi teknikträningar på andra platser för att träna i ny terräng.

Övergripande program för en vecka

Måndagar Byttorpskolan

18.15 Löpskolning 19.00 Styrketräning

Tisdagar Hestrastugan

17.45 Teknikträning

Torsdagar Hestrastugan

17.45 Löpträning

Lördagar och/eller söndagar Olika platser

Teknikträningar och Löpträningar

 

Hestras verksamhet är indelad i olika träningsgrupper beroende på orienteringskunskap och ålder.

Skogslek

Den här gruppen vänder sig till barn i ca ålder 6-8 år. Här leker vi i skog och mark och börjar med några enkla orienteringsövningar. Träningarna är på tisdagar under april och maj samt augusti och september. Vi vill att du som föräldrar är medverkande.

Grön grupp

Den här gruppen vänder sig till barn och ungdomar i ca 8-10-årsåldern. Här försöker vi sätta grunderna i orienteringsteknik och vi tränar även löpning. Träningarna är på tisdagar under april och maj samt augusti och september. Vi önskar att du som förälder är medverkande.

Gul grupp

Den här gruppen vänder sig till ungdomar i ca 10-13-årsåldern och vuxna nybörjare. Här tränar vi teknik och löpträning utifrån behov och förutsättningar av gruppens deltagare. Träningarna är på tisdagar under april och maj samt augusti och september. Vi önskar att du som förälder är medverkande vid behov.

Violett grupp

Den här gruppen vänder sig till ungdomar från ca 13 år och uppåt. Här tränar vi teknik och löpträning utifrån behov och förutsättningar av gruppens deltagare. Träningarna bedrivs under hela året enligt ovan program. Du bör ha kunskap i orientering på teknikträningarna i övrigt kan du delta på samtliga träningar utan kunskap i orientering.

Ungdomar och vuxna

Den här gruppen vänder sig till alla. Här tränar vi teknik och löpning utifrån behov och förutsättningar av gruppens deltagare. Träningarna bedrivs under hela året enligt ovan program. Du bör ha kunskap i orientering på teknikträningarna i övrigt kan du delta på samtliga träningar utan kunskap i orientering.

Kretsträning

För att förbättra förutsättningarna för ungdomar och juniorer, i ålder 13-20 år, att få bra teknikträningar och möjlighet till större socialt utbyte har Västergötlands OF startat ett kretstränarprojekt. Vi tillhör Borås O-ring men alla kretsträningar är öppna för alla. Läs mer om Kretstränarprojektet.