Långloppssäsongen är i full gång

I helgen vann Johanna Sundström (för tredje året i rad!) Stråkenloppet i Mullsjö. Detta efter 14 varv i flertalet plusgrader och regn på en 3,3 km-slinga. Även sonen Albin visade att han kan åka långt då han körde 20 km-klassen.

Andra Hestraiter som har gjort starka lopp i Hestras färger är Kristian Olofsson, Henrik Litzell, Daniel Åkerberg, och Filip Johansson. Kristian och Henrik blev 49:a respektive 56:a i Axa ski marathon och Filip skidade in på en 45:e-plats i Skistart ski marathon. Helgen efter det gjorde Kristian och Daniel båda fina resultat i Moraloppet.

Nu till helgen väntar Borås ski marathon, och sedan bland annat Västgötaloppet och Tranemo midnight ski marathon. Och sist men inte minst Vasaloppet som för de allra flesta långloppsåkarna är årets höjdpunkt.

//Hestras IF:s långloppsfantaster