Swedish League #3 (2016-04-23)
Kategori: Tävling
Karta/område: Brandsbobergen
Arrangör: OK Alehof & Kungälvs OK
Land: Sverige
Distans: Långdistans
Sträcka: 12 km
Tid: 81:51
En tuff långdistans i göteborgsterräng! Öpnnar loppet bra de första fyra kontrollerna. På långsträckan funderar jag ett tag och bestämmer mig först att jag ska gå vänster till ängen iaf. Tyvärr gör jag lite paralellfel och hamnar väldigt snett... Får springa paralellt med ån en bra bit innan övergången kommer. Bestämmer mig sedan för att ta kontrollen från höger, vilket jag tror jag tappade på också. Totalt sett var jag 1.51 efter på sträckan, och då är nog 1.30 tidstapp iaf. Till k6 har jag inte riktigt någon plan för hur kontrollen ska tas och går lite på känsla ned i slutningen. Är skrattretande nära skärmen, men tyvärr, 2.30 bomtid. Måste bli bättre på att våga läsa kartan mer och verkligen har en plan för hur kontrollen ska tas. Jag måste veta vart jag går ned i slutningen.
Springer sedan bättre och orienterar bra de korta sträckorna. Till k11 är jag rätt sliten när jag valde att ta stigningen i början. Gör ändå en fin båge och vinner sträckan med 20s (trodde inte det). Även bra till k12. Till k14 var det riktigt tufft uppför och jag hade redigt stumma ben. Sprang vänstervägval, följt av riktigt klantigt när jag klättra upp/ned för den lilla gula höjden vid förbjudna mossen. Tappar iaf 40s på den sträckan. Stabil OL in i mål. Tiden räckte till en tredjeplats, kul!
Lite tunga ben generellt efter en tid med lite mer träning, men överlag ändå bra! Exempelvis k11 och k12 där känslan var att jag var riktigt sliten och trött, är jag 1a respektive 2a på sträckorna. Gäller däremot att försöka träna på slutnings-ol, där jag tror att jag har en del att utveckla.
Kul med ett nytt stabilt resultat! :)
Visa kommentarer (0)
 
Swedish League #3 (2016-04-23) Swedish League #3 (2016-04-23)