SM Natt 2016 (2016-04-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rosenholm
Arrangör: Karlskrona SOK
Land: Sverige
Distans: Natt
Sträcka: 14.15 km
Tid: 76:04
JSM-brons!

Natt-SM var för mig som en berg-och-dalbana. Ibland bra, ibland riktigt dåligt. Fick inte inledningen på loppet att fungera då jag börjar med att lägga ca 30s på k1. Missade helt den stora raka vägen strax före kontrollen och hamnade lite snett. Fortsätter mot k2 och gör ett litet paralellfel in mot kontrollen. Ser en reflex, springer fram och stämplar och hejdar mig snabbt. Det var inte min... Tog lite tid innan jag förstod var jag var, så gick 2 minuter. Precis när jag stämplar ser jag en stark lampa komma från höger. Inser att det kan vara Wadstens LedX, så ger mig snabbt ut på högervägvalet till k3 vilket jag bestämde i början av loppet. Känner av lampan i ryggen på ängen och pumpar på rätt bra. Får k3 och k4 riktigt bra och känner att jag inte har någon lampa i ryggen längre. Fortsätter orienteringen bra med k5, men gör oturligt en miss på k6 då jag tyckte det var mycket mer gult i verkligheten än vad det var på kartan.

Fortsätter fjärilen bra, men gör sedan ett paralellfel till punkthöjden i diamantens slut. Slarvigt! När jag sedan stämplar k12 ser jag Wadsten komma från höger efter att han gjort en liten miss. Vi ligger tillsammans till k13. Jag får sedan en pinne i ögat och tappar lite. Ser Wadsten en bit fram in mot k14 som jag får okej. Han går bättre stråk ut till vägen och går ifrån mig. Springer bra de lite lättare kontroller 15 och 16, och får sedan syn på W på vägen till k17. Han går höger runt och jag går lite mer rakt på. Jag tappade ca 10s på att gå rakt på. Efter ett bra genomförande till k18 stämplar jag där precis före W. Trycker på bra sista kontrollerna in i mål och är 1.58 efter W som tar guld. Skönt att det räckte till brons för mig!

Totalt sett dock ett lopp likt en berg-och-dalbana. Alldeles för mycket misstag, men tydligen missade de andra mer. Medalj är alltid medalj! :)
Visa kommentarer (0)
 
SM Natt 2016 (2016-04-15) SM Natt 2016 (2016-04-15)