Snötrampen (2018-04-02)
Kategori: Tävling
Arrangör: OK Löftan & Fjärås AIK
Land: Sverige
Distans: Långdistans
Sträcka: 9,8 km
Sträcka: 11.43 km
Tid: 68:20
Genomsnittlig puls: 177
Maxpuls: 190
Kul med ännu en tävling med barmark. Tanken var att våga ta det lugnare i inledningen för att få ett bättre lugn i orienteringen. Ville också fokusera på att få upp blicken mer.

K1: Inleder lugnt och metodiskt och stressar inte. Får kontrollen helt okej.
K2: Bra utgångsriktning, cruisar fint över höjderna och ser höjden med gult/grönt från långt håll. Sträckseger.
K3: Metodiskt, bra riktning.
K4: Följer stenmuren fint, noga med riktningen in mot kontrollen. Får den fint.
K5: Väljer att gå varianten rakt på. Genomför bra, men tvekar sista 200-300m in mot kontrollen och tappar nog lite tid här. Millegård vinner sträckan med 40s före mig, dock vet jag ej hur han gick. Jämfört med Strand som sprang runt vänster tjänade jag 30s.
K6: Bra riktning, tog det lugnt in mot kontrollen.
K7: Går höger om gröna och surfar på berghällarna. Dock dålig riktning efter att jag korsat mossen, vilket gör att jag tappar lite.
K8: Okej riktning ut från kontrollen, men tappar sedan riktningen och håller på att falera totalt. Måste kontrollera kompassen mer!! Här skulle jag gjort det efter 50m vilket gjort att jag kunnat rädda upp situationen bättre. Tappar över 1.30 på detta.
K9: Bra.
K10: Planen är att gå riktning ut mot vägen, utnyttja den och sedan rakt på mot hygget. Katastrofal utgångsriktning rent ut sagt och tvingas därför korsa mossen, hygget och grönområdet... Onödigt! Genomför andra halvan av sträckan bättre.
K11: Jag väljer att gå rakt på, och genomför det bra. Hade varit lite bättre att gå höger på stig.
K12: Dålig utgångsriktning igen. Räddar upp hyfsat, men onödiga 10s. Skulle genat lite mer istället för att gå runt hela vägen. Bra kontrolltagning. Hade dock varit ett bättre vägval att gå rakt på från början.
K13: Bra genomförande. Bra kontrolltagning. Förenklade fint.
K14: Slarvar lite i kontrolltagningen och lägger 20 onödiga sekunder.
K15: Lite sne utgångsriktning igen, men räddar upp.
K16-M: Bra fart, bra avslutning.

Blir 2a på tävlingen, dryga 4 minuter efter en stark Millegård. Tyvärr alldeles för mycket riktningstapp. Behöver fokusera en del på detta närmsta två veckorna för att få det att sitta innan Swedish League. Men finns också en del positivt att ta med sig på vissa sträckor jag genomför bra, exempelvis k1-4, k6, k11, k13 och k16. Dessutom känns kroppen rätt hyfsad!
Visa kommentarer (0)
 
Snötrampen (2018-04-02) Snötrampen (2018-04-02)