Romeleträffen | Långdistans (2018-03-18)
Kategori: Tävling
Karta/område: Romeleåsen
Arrangör: Lunds OK
Land: Sverige
Distans: Långdistans
Sträcka: 10.79 km
Tid: 57:48
Genomsnittlig puls: 173
Maxpuls: 185
Tävlingspremiär i Sverige iår. Lite knackig första tävling, och har en del att slipa på in mot säsongen vad gäller rutiner.

K1: Kaosade lite i starten. Knäckte sportidenten 2 min innan start så blev lite stressigt att få fram en ny från arrangören och hinna tömma/checka och pricka av. Tappade lite mitt mentala fokus, stressar till startpunkten som en junior och tappar 15s på att gå högervägvalet. Ingen bra inledning.
K2: Bra.
K3: Väljer att gå vänster vilket var bra. Tvekar lite in mot kontrollen då jag inte såg skärmen.
K4: Inleder bra och trycker på fint. Slappnar av lite och när jag korsar släpstigen tror jag att jag korsar riktiga stigen. Får sedan inte ihop det och virrar lite i 1.40 innan jag fattar var jag håller på med. Berodde på dåligt fokus helt klart.
K5: Bra.
K6: Väljer att gå relativt rakt på. Var lite osäker på om isen skulle hålla så tog det säkra före det osäkra. Men hade tjänat lite tid på att gå rätt över som Ruslan.
K7-9: Stabilt.
K10: Såg inte den flacka sänkan och skärmen så blev en 20-25s bom.
K11: Bra.
K12: Mestadels bra, men tvekade lite i kontrolltagningen. Stenarna var inte överdrivet tydliga och beståndsgränsen var kanske lite konstigt placerad i förhållande till stenen.
K13: Bra.
K14: Går rakt på vilket visade sig vara bra.
K15: Bra tryck.
K16: Lite skev riktning, men ordnar upp.
K17-M: Stabilt.

Fick testa på att det strulade i starten, så blev mental träning att försöka släppa det. Får se det positivt att det skedde nu och inte på någon viktigare tävling. Dessutom väldigt snällt av funktionären som lånade ut sin SI-pinne till mig.
Rent tekniskt och rutinmässigt inte någon topp. Hade inte riktigt det lugn och fokus jag hade velat ha. Men det kommer tror jag.
Visa kommentarer (0)
 
Romeleträffen | Långdistans (2018-03-18) Romeleträffen | Långdistans (2018-03-18)