MODaL '18 | WRE middle (2018-02-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: S. Matias
Land: Portugal
Distans: Medel
Sträcka: 7,0 km
Sträcka: 8.32 km
Tid: 48:29
Genomsnittlig puls: 186
Maxpuls: 198
Tävlingspremiär utomlands för 2018 och första ol-passet här nere i Portugal. Grymt rolig terräng. Kroppen ganska lätt, men var ändä rätt tuff terräng. Fokus för mig låg på det tekiska, och jag ville fokusera på utgångsriktningen och att hålla blicken högt.

K1: Inleder lugnt. Tanken var att öppna kontrollerat för att komma in i loppet. Stannar lite tidigt och tappar 20s.
K2: Skärper till mig och börjar springa bättre. Läser av dubbelstenarna i inledningen och ser sedan den tydliga branten.
K3: Bra utgångsriktning, blicken högt och får syn på stenen från långt håll. Bra genomförande.
K4: Förenklar fint i en vänsterbåge och spikar kontrollen.
K5: Noga utgångsriktning och får kontrollen fint.
K6: Lite dålig utgångsriktning, men rätar upp bra. Slarvar sedan när jag passerat vägen och saknar plan för sträckan. Blir paralellfel och läser sedan in mig på mörkgröna skrevan. Blir över minuten bom här.
K7: Lugnar ner mig bra här och glömmer misstaget snabbt. Fullt fokus på sträcka 7. Noga utgångsriktning och när jag kommer upp en bit håller jag blicken högt och ser vart jag ska upp i mellan. Bra genomfört!
K8: Lugnt och metodiskt, utgångsrikting och blicken långt fram.
K9: Fortsätter fint till k9, där jag förenklar med hjälp av branterna. Går upp lite vänster om rastret, vilket jag tror var bra.
K10: Börjar med att runda grönområdet höger om. Hamnar långt ut, men har koll och får kontrolltagnigen bra. Eventuellt hade en vänsterbåge varit bättre.
K11: Går fint på skrå, riktigt bra. Blicken högt och läser av stora branten ovanför kontrollen.
K12: Tuff sträcka. Inleder rakt på, men tappar sedan riktningen lite och tar alldeles för mycket höjd. Genomför utförslöpningen bra fram till stenblocket. Ser inte skärmen och lägger ytterligare 25 sekunder på att löpa runt hela stenformationen och vara osäker.
K13: Bra utgångsriktning, läser av tydliga branter både till vänster och höger om kontrollen.
K14: Bra utgångsriktning, fin kontrolltagning.
K15: Givet att ta stig. Löper på bra. Riktningen när jag lämnar stigen är under all kritik. Katastrofalt rent ut sagt. Fastnar i massa stenskravel och tid flyger iväg. Tidstapp mellan 1.15-1,30. Bör vara noggrannare med riktningen, framförallt i dessa lägen när tröttheten kommer smygande.
K16: Blir lite stressad av missen på k15. Rundar stenformationerna men blir sedan osäker. Får inte ihop kartan alls och tappar över minuten.
K17: Försöker komma tillbaka in i loppet och bli fokuserad. Upp på högsta och sedan ned till stenen, bra.
K18: Väljer att gå runt, vilket jag inte tror var fel. Såg kontrollen från långt håll dessutom.
K19: Utför i sänkan, och läste av grönhöjden som var tydlig. Borde kanske sökt stråk lite bättre.
K20: Är lite defensiv, men får kontrollen. Borde kollat upp mer då man kunde se långt och på så vis kunna förenkla.
K21: Lite skev utgångsriktning, annars bra.
K22: Bra genomfört och fin ingång till kontrollen.
K23: Trötthetsmisstag. Läser kartan alldeles för lite och det blir på chans. Dåligt beteende, men som är lätt hänt när man är trött. Tappar minuten.
K24: Bra.
K25: Trött och läser fel på kartan. Hamnar bakom mål vilket blir lite kaos. (Målet ligger inte där det är markerat på kartan). Tappar ytterligare 30s här.

Sammanfattningsvis några bra deler som jag kan ta med mig, framförallt i inledningen av loppet. Rutinen finns där någonstans, men gäller att orka genomföra det även när jag är trött. Falerar en del på slutet och misstag efterföljs av ännu mer misstag. Blev tyvärr ett stressat beteende. Måste jobba med att göra en omstart i de lägena. Dessutom måste jag jobba med att orka hålla fokus uppe på slutet.
Alldeles för mycket misstag för en medeldistans och är nästan sju minuter efter Olli. Men förbättringspotential finns.
Visa kommentarer (0)
 
MODaL '18 | WRE middle (2018-02-03) MODaL '18 | WRE middle (2018-02-03)