WOC 2019 Camp | Contours (long legs) (2017-09-05)
Kategori: Träning
Karta/område: Gillingsrød
Arrangör: TG
Land: Sverige
Distans: Kurvbild
Sträcka: 12.65 km
Tid: 104:12
Genomsnittlig puls: 145
Maxpuls: 166
Kurvbildsträning med mer långdistans-fokus och 1:15000 del. Samma startprocedur som igår.
K1: Inleder bra och surfar fint på sluttningarna. Tyvärr tappar jag riktningen lite på slutet och drar snett. Ordnar upp det. Onödigt med kontrollbom, borde varit mer noggrann i slutet.
K2: Osäker i utgången och litar inte helt på mig själv. Kommer sedan in i framförhållningen och har koll. Borde nog gått upp och surfat på höjden på slutet.
K3: Bra.
K4: Lite dålig utgångsriktning, och jag blir osäker när jag kommer upp på höjdpartiet. Hade svårt att få ihop det med alla hjälpkurvor och punkthöjder. Noggrannare utgångsriktning krävs.
K5: Skärper till mig och gör en mycket bra sträcka. Har blicken långt fram och ligger före i orienteringen. Bra genomförande!
K6: Bra förenklat och fick en fin kontrolltagning.
K7-K8: Tanken är att gå rakt på och hålla höjd. Går lite snett och får inte koll på vart jag passerar sänkdraget. Blir väldigt osäker och får inte ihop mycket. Kommer till en annan gaffel. Tycker inte det stämmer men har inte koll på vart jag är. Bestämmer mig för att gå vidare mot k8. Får inte ihop det där heller. Ingenting stämmer. Blir till att gå mot k9 istället för att läsa in sig.
K9: Läser in mig vid den stora höjden bredvid ravinen och orienterar fint. Lite kontrollmiss.
K10: Ok.
K11: Får rätt bra stråk, och en okej kontrolltagning. Dock lite skev utgångsriktning som inte var tänkt.

Tyckte generellt att det var rätt lurigt på de sträckor där det inte fanns några tydliga stora höjdformationer. Hade jag inte koll på riktningen ledde det ofta till misstag. TIll k7 borde jag varit mer noggrann med riktningen och haft koll på var jag passerade sänkdraget. Thierry tyckte att det var en nyckelpunkt till att veta hur man ligger till i höjdled. K8 blev helt enkelt en följdbom.
Finns däremot en hel del bra att ta med mig, exempelvis agerandet under k5 där framförhållning, riktning och blicken långt fram var riktigt bra.
Visa kommentarer (2)
 
WOC 2019 Camp |  Contours (long legs) (2017-09-05) WOC 2019 Camp |  Contours (long legs) (2017-09-05)