Euromeeting | Longdistance (2017-09-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rudskogen
Arrangör: Varteig OL
Land: Norge
Distans: Långdistans
Sträcka: 15.08 km
Tid: 95:12
Genomsnittlig puls: 182
Maxpuls: 194
Kul att få hoppa in och göra min seniorlandslagsdebut! Var en 13,6 km långdistans som väntade. Taktiken var att fokusera på genomförandet. Vi visste att det skulle bli mycket rakt på som gällde, men samtidigt handlade det om att genomföra det bra.

K1: Viker upp kartan och ser att det är en lite längre sträcka. Banläggaren vill troligtvis lura ut en på vägen, men jag går rakt på. Genomför bra i princip hela vägen, men får inte helt ihop kartan i ringen och lägger tyvärr 45s.
K2-K6: Metodiskt och bra orientering. Är noga med riktingen och löser orenteringen fint. Här har jag två sträcksegrar (k2 och k4) och springer riktigt bra!
K7: Tanken är att gå rakt på, men uttnyttja stigen till höger sista tredjedelen. Fastnar lite i början av sträckan och det går lite knackigt. Passerar över hygget mellan k1 och k2 och är fullt med. Tappar sedan lite fokus och riktning och blir osäker. Här tappar jag lite tid på att jag inte genomför partiet bra. Kommer ut på stigen lite snett åt höger och springer sedan bra därifrån till kontrollen. Ikapplöpt av Martner vid kontrollen.
K8: Bra.
K9: Tappar Martner halvvägs och går själv. Rundar brantkanten höger och får en fin löpning ned mot kontrollen. Sänker farten en del, men får kontrollen bra.
K10: Lite dålig utgångsriktning och hamnar för långt ned. Osäker vart i sluttningen jag befinner mig och tycker det finns branter överallt. Får kontrollen tillslut, men blev 1.30 bom.
K11: Här kom Martner ikapp igen. Jag tänker inte så mycket på det, utan går de stråk jag vill gå och genomför sträckan bra.
K12: Rundar vänster för att få fin ingång till kontrollen.
K13: Rakt på, noga med riktningen och genomför bra.
K14: Vänsterbåge för att studsa på mossråket, såg kontrollen från 150m.
K15: Lite dålig utgångsriktning, men ordnar upp det bra.
K16: S-ar lite väl mycket. Borde hållt mig lite mer åt vänster andra halvan av sträckan. Dessutom lite dålig avståndsbedömning då jag tvekar lite 200m innan kontrollen.
K17: Bra.
K18: Lite dålig utgångsriktning, annars okej.
K19: Väldigt skumt grönområde/hygge i sänkan innan kontrollen. Jag tvekar en del, men får kontrollen. Här missades det mycket av många, mycket pga bristande kartritning där.
K20: Gör det lätt för mig på slutet när jag är trött. Bra val.
K21-M: Bra och stabil avslutning.

Totalt sett höll jag ihop loppet rätt bra utan allt för stora misstag. Lite onödigt med missen på k10 där jag borde ha behållt ett fint lugn istället för att stressa. Fick också jobba mycket mentalt då det var långt och tufft, var lätt att hamna i en för passiv lugn fart. Överlag riktigt kul att ha gjort debuten. Räckte till en 12e plats.
Nu ser jag fram emot en fin träningsvecka här i Norge inför WOC 2019.
Visa kommentarer (3)
 
Euromeeting | Longdistance (2017-09-03) Euromeeting | Longdistance (2017-09-03)