Swedish League #6 (2017-05-13)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rengsjö
Arrangör: Rehns BK & Segersta OK
Land: Sverige
Distans: Medel
Sträcka: 6.51 km
Tid: 36:02
Rolig teknisk medeldistans!

K1: Inleder lugnt och försöker vara noggrann när jag korsar bäcken. Passerar tornet mitt på sträckan men tappar sedan riktningen en aning. Får syn på tornet öster om kontrollen och kan därför vika upp. 15s tidstapp.
K2: Går lite väl mycket i det gröna och blir därför väldigt tvekande. 10s tidstapp.
K3: Stabilt hela vägen men springer förbi punkthöjden i ringen och får vända.
K4: Bra riktning, men blir lite osäker i kontrolltagningen och hamnar lite vänster om. 10s tidstapp.
K5: Läser av hygget bra men får syn på en sten längre ned i sluttningen och viker ner dit. Borde haft bättre koll på riktningen. 20s tidstapp.
K6: Läser av stenen i början och har koll när jag går in i gröna. Får lilla ringhöjden (vilken då blev min sista säkra) men får sedan inte kontrollen, utan stannar för tidigt. Slarvigt. Borde förlängt och tagit kontrollen via högsta höjden. 50s tidstapp. Ingen bra inledning alls, med mycket små misstag.
K7: Håller rätt hög fart och förenklar bra. Tydligt när man kom ut på hygget.
K8: Bra.
K9: Helt perfekt enligt plan. Får stigkröken och upp bredvid den lilla ravinen. Här borde jag sänkt farten för att spika kontrollen. Springer på lite för länge och får vända när jag når sänkan. Lite stressat beteende, men får kontrollen relativt snabbt ändå. 30s tidstapp.
K10-11: Okej löpt, börjar bli lite sliten.
K12: Väljer att gå högervägvalet. Genomför det bra, men tror att mer rakt på hade varit bättre.
K13: Bra. Stark uppför till kontrollen.
K14: Förenklar via släpstigen, tror det var bra.
K15: Bra.
K16: Hamnar lite snett höger och inte helt distikt, men tappar inte så mycket på det.
K17: Trycker på bra över hygget, får stenen bredvid stigen. Tyckte att det inte helt stämde bredvid kontrollen, med ett halvöppet område. Blev tvekande och tappade lite tid på det. 15s tidstapp.
K18-M: Bra.

Totalt sett lite för stressat i början och många små misstag. Svårt att gå helt rent i denna terrängen, men jag missade allt för mycket. 2.40 i bommad tid plus lite vägvalsmiss till k12 är alldeles för mycket på en medel. Fysiskt kändes kroppen relativt stark ändå.

Blev en nervös väntan på alla U23-löpare, då jag startade nästan först. Tillslut räckte det till en totalseger i U23-cupen, grymt kul!
Visa kommentarer (0)
 
Swedish League #6 (2017-05-13) Swedish League #6 (2017-05-13)