SM Stafett (2016-09-25)
Sträcka: 3 (sista)
Sträcka: 8.93 km
Tid: 47:26
BRONS!! Så underbart skönt att ta medalj, så som vi sett fram emot den här stafetten! Emil liten bit bakom, men ändå en stabil förstasträckan. Mackan som var i grym form och plockade både massor av placeringar och tid på täten. Riktigt bra och roligt utgångsläge de serverade. Skönt att få göra ett bra lopp jag själv också och föra in laget på bronsplats.

Jag öppnar lugnt och metodiskt, har någon/några löpare i ryggen men kollade inte bakot och fokuserade helt på min egen orientering. Plockade kontrollerna finfint i början. Till k7 inser jag att vi är två stycken tillsammans, jag och Jesper Svensk. Vi får k7 och k8 bra och jag tar initiativet och väljer högervägvalet på långsträckan. Ev hade kanske liten vänsterbåde över ängarna varit snabbast. Ut från första varvningen kommer vi ikapp Ville Johansson, men vi splittrar oss redan vid k11. De har B-varianten, medan jag ska in i grönområdet och plocka C. Tappar dem där, men får k12 bra. Liten bom på k13, men när jag väl får den kommer både Ville och Jesper från ett konstigt håll och vi är tillsammans igen. K14 blev en lurig och avgörande kontroll. Jesper får sin variant bra (C), men jag viker upp till B i onödan och tappar däremot Jesper. Ville missar bort sig här. Dessutom passerar vi Tullinge (Simon Imark) på denna sträckan. Får aldrig kontakt med Jesper igen, men för imål laget som trea efter OK Kåre och Stora Tuna OK.

Grymt kul att få avsluta junior-SM på ett riktigt bra sätt! :)
Visa kommentarer (0)

SM Stafett (2016-09-25) SM Stafett (2016-09-25)