JEC Long 2016 (2016-10-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Fairy Knowe & Doon Hill
Arrangör: Scottish Orienteering Association
Land: Skottland
Distans: Långdistans
Sträcka: 9,1 km
Sträcka: 11.12 km
Tid: 70:00
JEC långdistans. Startade som näst sista man. Tanken var att försöka kolla mycket på löpbarhet i vägvalstänk, och därmed försöka undvika grönt/raster där det är möjligt. Dessutom ville jag jobba med att hålla fokus uppe bra mot slutet.
Öppnar loppet kontrollerat och bra. Fastnar lite halvvägs till k4 upp längs bäcken. Borde gått mer vänsterbåge för att undvika ormbuskar/vindfällen. Till k6 väljer jag vänstervägvalet. Väldigt långsamt upp till vägen i början, borde eventuellt gått rakt ut mot stigen för att springa kortare inne i rastret. Däremot missade jag högervägvalet runt hela höjden. Tappade 1 min där på Filip Jacobsson som körde höger. Stabil löpning kortsträckorna k6-k10.

Till k12 inleder jag bra, men gör en usel kontrolltagning. Hamnar på fel sida om höjdpartiet, det är grönt och fördjävligt, jag tappar lite höjd och massvis av tid. Uppskattar till 1.30 minst. Väl inne i fjärlien springer jag bra med undantag för k15 som jag olyckligtvis smiter förbi precis. In mot varvningen bra, men väldigt skumt på själva varvningssträckan. Snittslingen upphör efter halvvägs till k22 (trots att enligt deffen är det en snitslad sträcka), staketet gick mycket längre ner och kartan var redigt skev! Flera som tappade lite tid här, blev 30 onödiga sekunder här för mig. Blev sedan inte riktigt den slutloop jag ville ha... Svajig riktning lite här och där. Tappade mycket till k24 där jag valde att passera vid en övergång (fanns på tävlingskartan), men staketet var ju lättpasserbart varsom. Får fortsätta träna på att orka orientera mentalt hela vägen in i mål!

Hursomhelst, inget klockrent lopp. 4.00 bomtid, plus ytterligare minuten vägvalstapp till k6. Långt upp till Joey, Audun och Olli, men potentialen för topp 6 fanns definitivt där. Tråkigt att inte lyckas helt på sitt sista juniorlandslagsuppdrag, men en väldigt motiverande och kul resa, med en hel del nya erfarenheter!
Visa kommentarer (0)
 
JEC Long 2016 (2016-10-02) JEC Long 2016 (2016-10-02)