O-ringen Etapp 4 | H20E (2016-07-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Sälfjället
Arrangör: O-ringen
Land: Sverige
Distans: Långdistans
Sträcka: 12.32 km
Tid: 65:18
Rolig etapp tack vare att dimman gjorde det tekniskt. Men tyvärr blir det ju orättvist.
Sur inledning till första kontrollen. Får syn på en kontroll upp till vänster och börjar läsa till k2. Tyvärr stressar jag ut från kontroll 1 i helt skev riktning, vilket var svårt att märka i dimman. Behöver vara lite mer konsekvent till k1 och att undvika stressa ut efter ett misstag.

Springer sedan stabilt, men slarvar och tror inte att k5 är min först. Tar ett safe vägval till k7 pga väldigt tjock dimma. Checkar om det finns nån markering vid första väskekontrollen, men det finns ingenting. Får gå en liten längre sträcka kompass från stigen. Tanken var först att gå in vid andra vätskan. Var stenhård med kompassen och fick k7. Springer okej kortsträckorna i sluttningen, men lite småkrokar här och där. Gick på riktning långsträckan genom dimman och avslutade bra.
Fysiskt som tidigare etapper.

Orättvisa förhållanden med dimman, men ingenting att göra åt. Däremot bedrövligt skött av arrangören med vätskekontroller! Om man nu inte kört ut vätskan dagen innan och inser att man inte kan köra ut den till de först startande, ja då ska man inte köra ut den till de senare startande! Var finns logiken av arrangören?? Dels får de vätska, och dels får de något som är ypperligt att använda tekniskt i sin orientering. Varför utöka de orättvisor som dimman redan gett? Bedrövligt skött rent ut sagt!
Visa kommentarer (0)
 
O-ringen Etapp 4 | H20E (2016-07-28) O-ringen Etapp 4 | H20E (2016-07-28)