Tiomila 2018 | Sträcka 7 (2018-04-29)
Kategori: Tävling
Sträcka: 10.66 km
Tid: 72:41
Fick springa sträcka 7 i år. Hade hoppats på en tidigare natt-sträcka men efter min vår förstår jag helt att jag hamnade här.

K1: Startade klockan väldigt nära inpå att jag skulle iväg så fick inte kontakt med satelliter direkt. Sprang rätt hårt i början men gick riktigt långsamt in mot kontrollen. Svårt det här med bergsklättring. Bästa vägvalet var rakt på.
K2: Stannar upp för tidigt och vänder tillbaka.
K3: Går upp i fel sänka, mycket dimma så ser inte så långt som jag brukar kunna på natt-OL.
K4: Stressad efter misstaget, kollar inte riktigt riktningen, förstår var vi är när vi kommer till hygget. Johan från Skogshjortarna och jag delade på oss och där kunde jag smita ifrån.
K5: Bra. Snabbast att gå höger.
K6: Låg och tuggade i slutningen. Börjar få några lag i rygg nu. Missar kontrollen precis och får vända tillbaka, 20 sek förlorat max.
K7: Får lite lucka när jag fick K6 före de andra så trycker på under sträckan för att de ska få slita för att gå ikapp. Missar lite i ringen men får kontrollen före dem andra igen.
K8: Bra vägval nu när det var ljust men genomför inte sträckan så och glider iväg lite. Får grepp om vart jag är men tappar mycket.
K9: Går lite väl länge på ängen.
K10: Dålig utgångsriktning för mitt vägval, skulle gått höger på asfaltsvägen.
K11: Långsamt men ganska rätt. Fick den ok.
K12-M: Trycker på vad jag kan. Tappar ändå en minut på täten från K11 till mål.
Absolut inte nöjd med mitt lopp men skönt att ha tredje bästa sträckplacering i laget. Vi slutar som 55:a vilket är en placering sämre än förra året. Inte godkänd prestation av oss, nu jobbar vi vidare mot Jukola där vi förhoppningsvis gör det mycket bättre!
Visa kommentarer (0)
 
Tiomila 2018 | Sträcka 7 (2018-04-29) Tiomila 2018 | Sträcka 7 (2018-04-29)