Hestra IF:s historia

Hestra IF är en förening som bildades 1921 av ett gäng ungdomar som bodde i området, därav namnet Hestra.
Föreningen startades med ett flertal olika grenar som fotboll, backhoppning, orientering och skidåkning. Under 40-talet utvecklades enbart grenarna orientering och längdskidåkning och i dessa grenar har vi utvecklats till en elitklubb. Många SM- och en mycket stor mängd DM-tecken har vunnits i den gulblåa dressen.

Under 70-talet slog den stora motionsvågen igenom och Hestra satsade också till att bli en stark motionsklubb, där vi är idag. Vi bedriver nu framgångsrikt verksamhet inom orientering, skidor och motion.

På senare år har vi även blivit en storklubb på arrangemangssidan. Varje år går Linnémarschen, Sveriges största vandring på Rya åsar. O-EVENT har växt till att bli den givna säsongsavslutningen för tusentals orienterare och andra orienteringstävlingar. Vi genomför varje år Höstrullen, en rullskidtävling på banvallen mellan Ulricehamn och Borås. Första helgen i mars så arrangeras vår skidtävling Linnévasan.  Vi anordnar kontinuerligt såväl Tjej- och Vasaloppsresor som tipspromenader.

Vintern 2013 genomfördes en av de största satsningarna i Hestra IF:s historia. Vi startade upp vår egna Konstsnöanläggning. Den drivs nu med stor framgång.

Hestra IF har (mars 2015) 524 medlemmar. Föreningens målsättning är att främja hälsa och friskvård för så många som möjligt.