Final av Swedish League i anrika VM-marker

Söndagens final av Swedish League avgjordes utanför Åtvidaberg i samma marker som VM avgjordes 1968. Vidsträckta tallhedar med lite kupering och relativt tungsprunget underlag. 7 hestraiter kom till start på den avslutande jaktstarten, där startordningen utgjordes av hur mycket poäng som samlats ihop tidigare under Swedish League.

I D18 startade gjorde Elsa ett stabilt lopp, gick ut som 32a och kom in som 33a efter att ha orienterat imponerande sista biten efter varvning. Ebba och Nora startade i masstarten och kom in som 41a respektive 49a. I den äldre damjuniorklassen gjorde Sofia en stark inledning, men tvingades sedan bryta då hon kände av sin höft och med tanke på 10Mila om en vecka.

I H20 gick Victor och Emil ut med endast knappa två minuter mellanrum. Victor gick segrande ur den striden och placerade sig som 27a, Emil som 37a. I herrseniorklassen gick Filip ut som 11e man och plockade två placeringar till en fin niondeplats. Dessutom räckte det för Filip till en tredjeplats i den sammanlagda U23-cupen.

Nu blir det hem och återhämta oss för att vara starka till nästkommande helgs 10Mila.