Klassikerskidan – en del av Boråsklassikern

Välkommen till Klassikerskidan 2017, fredagen den 3 februari, tävlingsplats Hestrastugan Ekås.

Hestra

Klassikerskidan är ett samarrangemang mellan Korpen Borås, Borås GIF och Hestra IF. Loppet kommer att arrangeras vartannat år vid GIF-stugan och vartannat år vid Hestrastugan. Årets lopp avgörs vid Hestrastugan som ett kvällsarrangemang och vi hoppas att alla åldrar, såväl ovana som vana skidåkare, hittar sin distans och vill utmana sig självborasgif_logga och sina vänner eller arbetskamrater genom att åka ett skidlopp och på sikt även klara av Boråsklassikern kanske som ett delmål inför den riktiga Klassikern.

Även barnen kommer att ha ett eget arrangemang på Hestras nyanlagda skidlekplats. Det kommer att vara en lekfull bana för alla barn upp till 16 år. De som inte har egen skidutrustning kan utan kostnad låna den av oss.

Tävlingsinfo

Tävlingen genomförs i klassisk teknik. Huvuddelen av loppet kommer att gå på konstsnö med elljus. Banan är svagt kuperad av Vasaloppskaraktär. Du kan välja mellan följande banalternativ:

Bana Klass Startavgift  Info
 21 km  Tidtagning – damer/ herrar  220:- Fullföljande av 21 km-rundan medför stämpel i Klassikerpasset. Denna sträcka är seedningsgrundande för Tjejvasan
 21 km  Motion – damer/ herrar  utan tidtagning  220:- Fullföljande av 21 km-rundan medför stämpel i Klassikerpasset
5 km  Prova på – damer/ herrar  130:- Fullföljande av 5 km – Prova på, medför möjlighet att ta del av Kom igång-klassikern
Skidlek  Flickor och pojkar upp till 16 år  25:- Lekfull skidbana med olika moment, möjlighet att låna skidutrustning

Svenska Skidförbundets långloppsregler gäller. För att åka 21 km med tidtagning måste du ha fyllt 16 år, för samma sträcka utan tidtagning måste du vara minst 11 år. All deltagande sker på egen risk.

För alla deltagare med tidtagning sker gemensam start kl. 18.00, vid behov i grupper.  För övriga åkare tillämpas öppen start mellan 18.10 – 18.30. Max tid 3 timmar.

Vätska kommer att finnas vid varvning och vid målgång.

Anmälan

Vi vill ha din anmälan senast tisdag den 31 januari till ordinarie startavgift. Efter detta tillkommer 100 kr i efteranmälningsavgift för 21 km banan.

Om du inte är medlem i en skidklubb eller av annan anledning inte kan anmäla dig via IdrottOnLine så använder du formuläret som finns här (länk)

Om du medlem i en skidklubb anmäler du dig först och främst via IdrottOnline och din klubbs hemsida (din klubbs inloggning).

Anmälan är giltig och bindande först när vi erhållit din betalning som du kan göra med Bankgiro: 974-5522 eller Swish: 123 024 1380. Ange namn, distans, tel och e-mail. Tävlingsdagen sker betalning kontant eller med Swish. Ingen betalning – ingen nummerlapp!

För skidlek krävs ingen föranmälan.

Företagsanmälan

Företag som anmäler 5 eller fler deltagare i laget får en reducerad startavgift för 21 km klasserna, avgiften  är 200 kr/deltagare. Företag kan välja betalning via faktura. Använd formuläret som finns här (länk)

Efteranmälan

Efteranmälan kan du göra enligt ovan fram till och med torsdagen den 2 februari under förutsättning att du också gör betalning samma dag eller att du på annat vi kan visa att du erlagt anmälningsavgiften.

Det är även möjligt att anmäla sig på plats under tävlingsdagen fram till, kl. 17.30 om du vill delta i klassen 21 km med tidtagning, övriga kan anmäla sig fram till 18.00 i mån av plats. Tävlingsdagen sker betalning kontant eller med Swish.

Deltagartak

Maximalt 300 deltagare

Inställt lopp

Vid inställt lopp på grund av snöbrist, behåller arrangören 50:- av anmälnings-avgiften. Återbetalningsuppgifter anges då via mail.

Nummerlappar

Avhämtas tävlingsdagen i Hestrastugan mellan 16.30 och 17.30 för åkare som önskar tidsstart, övriga fram till 18.00. Kan även avhämtas dagen innan i Hestrastugan mellan 18.00 och 20.00.

Priser kommer att lottas ut till fullföljande deltagare.

Valla service

Längdskidspeciallistens butik vid Hestrastugan. Kostnad 50:- / par.

Hyrskidor/Låneskidor

Hyrskidor för vuxna kan bokas genom Längdskidspeciallisten (tel 0708-610201) i förväg. Pris för komplett utrustning 300 kr. Barn som saknar utrustning och vill prova på skidlek får låna utrustning utan kostnad.

Upplysningar

Har du frågor kring arrangemanget kan du ringa Toivo 0768-243356 eller Morgan på 0703-102498

Övrigt

Ombyte, sjukvård och servering finns i Hestrastugan. Parkering på anvisade platser.